Nu-s prea sigură că mesagerul e marmota - marmotele nu prea sunt gri și dinții lungi nu sunt la vedere, dar marmotele au coada scurta. Toți seamănă cu o marmota. Seamănă și cu nutria, dar aceasta are coada lungă (dinții lungi se văd bine); seamănă și cu un castor, dar castorul are coada ovala, cumva, plata. Ar putea fi hârciog - seamănă la forma capului și a cozii, dar nu la dinți. Seamănă și cu popândăul, dar... Așa că e marmota, pentru că-mi plac tare mult marmotele și am avut ocazia sa le vad pe blogul:
Am ales ca la Adventul Fotografic al Exploratorului Creativ să fie mascotă marmota și din alt motiv: în 1973 au fost repopulate cu marmote (alpine) unele zone din Romania: în Munții Rodnei, Făgăraș și Retezat - zonele unde existaseră, dar au dispărut între anii 1890-1900. Sunt acum, peste o mie de exemplare - în Munții Rodnei populația de marmote e mică și amenințată de braconaj. Marmota e protejata prin lege în România (din anul 2007).
Plușul l-am primit de la o prietena, la începutul anilor 1990. Un timp am ținut jucăria la vedere, apoi am așezat-o langa celelalte plușuri mici, într-o cutie. Acum e rândul lui să fie mesager la AFEC, adică: Adventul fotografic combinat cu Adventul Exploratorului Creativ.
La Adventul fotografic ediția a doua Didi a fost mascota. Azi i-a predat ștafeta marmotelului Toto, și i-a dat câteva indicații despre ce și cum.
Un scumpic Toto al tau, iar ajutoarele lui par de nadejde. Cu atatea personaje implicate, treaba o sa mearga struna.
RăspundețiȘtergere