Pe la începutul anului, căutând inspirație pentru a lucra una, alta, am dat e o poză cu o veveriță lucrată din conuri și alte elemente din natură. Am făcut o poză la poză (știam din ianuarie că și pentru noiembrie am nevoie de idei) - să fie în telefon pentru când voi avea poftă de lucru dar nu și acces la internet.
Pentru jocul Transformări creative planul general este prezentat de gazda jocului in luna ianuarie - in fiecare lună patru teme. Prima și ultima temă pot fi rezolvate: un obiect 2D, tema unu, tema doi: ceva caracteristic lunii; tema trei: ceva legat de o sărbătoare din luna respectivă; un obiect la alegere, tema patru - condiția: respectarea materialelor sugerate pentru fiecare temă în parte. Materialele lunii noiembrie: elemente din natură.
Pentru că tabel special pentru luna noiembrie nu este voi înscrie postarea în tabelul suplimentar. Și fără link-uri ar fi ok, dar continui jocul - fără acest joc n-aș fi lucrat așa multe obiecte, și - mai ales - nu aș fi învățat câte am învățat. Și n-aș fi avut această veveriță.
Veverița din conuri de brad este pentru tema 4: Fii creativ! (2)
Materiale folosite pentru veverița din conuri de brad
În primul rând, două conuri de brad, pentru corpul și coada veveriței. O nucă pentru cap. Semințe de dovleac pentru lăbuțele din spate, coji de fistic pentru lăbuțele din față și pentru decorarea stativului. Urechile sunt doi solzi de con. Ochii sunt buline de hârtie; boticul e vârful vătuit al unui bețișor de urechi folosit pentru a colora cu negru in cadrul altui proiect.
Stativul e capacul din plastic de la cutia folosită pentru planta decorativă.
Alte materiale: bandă dublu adezivă; adeziv tip prenadez; silicon (la cald, pentru lipit); ciment alb; pigment verde pentru vopsea; vopsea acrilica neagră; bronz; trei flori din plastic; o rămurică uscată de la un buchet de flori.
Confecționare veveriță din conuri de brad
Folosind pistolul cu silicon am lipit coada veveriței, capul, lăbuțele și carcasa dintre lăbuțe.
Pentru urechi, ochi și botic am folosit prenadez pentru lipit.
Am vopsit totul cu negru apoi am pătat cu bronz.
Cimentul alb l-am preparat cu apă colorată cu pigmentul verde și l-am turnat in capac - când s-a întărit puțin am fixat veverița, floricelele din plastic și crenguța.
Cimentul s-a uscat total în circa 24 de ore - veverița e perfect fixată.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc ca sunteti aici! Comentariile scrise dupa 14 zile de la publicarea articolului vor fi moderate. Mulțumesc pentru înțelegere.