Știu că nu e Halloween; a fost și va mai fi, așa că am confecționat o vrăjitoare!
În luna ianuarie, în jocul Transformări creative, materialele lunii au fost ambalajele (inclusiv staniolul). Sigur că tabelul lunii e închis, dar există posibilitatea de a înscrie postări întârziate in tabelul suplimentar. Vrăjitoarea va apărea acolo pentru tema patru: Fii creativ! (2)
Materiale pentru confecționarea vrăjitoarei
Staniol pentru mâini, gât, panglicile de la pălărie și legătura pentru mătură (pentru corp: 30 folii de staniol, cu hârtie pe o parte - înălțime: 9,5 cm; lățime: 8,5 cm); un dreptunghi material negru, lucios, pentru pelerină; ață albă, lucioasă, pentru păr; șervețel alb pentru cap, trei fire de grâu (?) pentru matură, paiul de la un fir de grâu pentru coada măturii; carton pentru pălărie; sclipici argintiu; lipici lichid și adeziv tip prenadez.
Ochii și gura le-am desenat cu carioci.
Cum am confecționat vrăjitoarea
Am pliat cele 30 de folii de staniol așa cum se vede in poza de mai jos, dar mai bine se vede in video.
Capul e din șervețel alb. Am făcut ghemotoc un șervețel, după ce l-am îmbibat în lipici lichid - să devină un cap solid, rezistent 😊 - și ghemotocul l-am înfășurat într-o bucată de șervețel, așa cum se înfășoară o acadea rotundă (surplusul de șervețel l-am tăiat după ce s-a uscat lipiciul - nodul rămas e mascat de păr).
Mâinile și gâtul sunt fâșii de staniol pliate. Banda-gât am lipit-o pe con, mai jos de vârf.
Pălăria e din cartonul in care era ambalată o ciocolată - partea care era albă am colorat-o cu cariocă neagră. O bulină și un con le-am lipit împreună cu prenadez. Lipitura e mascată cu o fâșie de staniol pliată foarte îngust. În vârful conului am lipit câteva fâșii subțiri tăiate din staniol argintiu. Am întins lipici lichid pe pălărie și am presărat sclipici argintiu. În borul pălăriei e o gaură pentru a se fixa bine (cu prenadez) pe capul vrăjitoarei.
Pe fâșia lungă din staniol împăturit (mâinile) am lipit dreptunghiul din lame, apoi am lipit banda imediat sub gâtul vrăjitoarei, in spate - partea de jos a pelerinei am rotunjit-o (am festonat cu flacăra unei lumânări)
Pentru matură, pe paiul de grâu am prins trei spice și le-am fixat cu staniol - lipit cu prenadez. Firul negru de la matură e un rest de !a borul pălăriei.
Acum, vrăjitoarea pleacă...
Mi-a trebuit mai mult timp să pregătesc postarea decât mi-a trebuit să confecționez vrăjitoarea.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc ca sunteti aici! Comentariile scrise dupa 14 zile de la publicarea articolului vor fi moderate. Mulțumesc pentru înțelegere.