2024-01-06

Mesagera Provocari verzi: Clara

Imediat se încheie prima săptămână din noul an și cotidianul își reia cursul obișnuit. De regula, la sfârșit/început de an nu-mi propun nimic deosebit, nu-mi fac/nu fac promisiuni... Promisiunile trebuie ținute, de regula, și, uneori, nu pot fi ținute din motive independente de voința celui care promite, motiv pentru care am învățat – cu mulți ani în urma – sa nu mai promit.

Nici plănuirea nu prea funcționează, așa ca nici planuri nu fac. În general, le cam iau toate așa cum vin și ce pot sa fac, fac...Dacă fac. Ca-n bancul acela cu supa de pui, de pe vremea socialismului și înaintării spre comunism: pui pui dacă pui, dacă nu, mănânci ce pui.

Acum sunt hotărâtă sa răspund Provocărilor verzi lansate de Rux. Cât voi reuși să mă joc nu sunt sigură, dar ca vreau să mă joc sunt foarte sigură.

Aici prezint mesagera: pe Clara, o păpușa superba primit ca premiu de la Rux (nu mai știu anul deoarece, deși am păstrat etichetele pe plicurile în care erau păpușile, cred ca am încurcat plicurile când am scos păpușile). Clara am botezat-o eu. E înalta de circa 28 cm și aici e îmbrăcată cu hainele în care era când a sosit la mine.

papusa bruneta imbracata cu top rosu si fusta neagra, sezand, privind spre un caiet "jurnalul meu de vacanta"
Am postat și felicitarea digitala primita în anul... Dacă aș ști v-as spune (cred ca 2021). Am admirat atunci păpușa din poza și acum ma joc cu una asemănătoare

papusa bruneta imbracata cu bluza gri si fusta rosie, asezata inte crengutele bradului de Craciun

Cred ca e același stil – nu reușesc sa rețin modelul” păpușilor, sa le diferențiez; pentru mine, păpușile sunt păpuși, dar mi-ar plăcea sa știu ce model sunt (denumirile, însă, mi se par greu de reținut nefiind obișnuită cu termenii – e ca și cum aș învăța denumirea tuturor... nervilor din organismul uman, a tuturor oscioarelor din scheletul uman).

Clara prezintă, ca Jurnal de bord, jurnalul de vacanța primit de la Rux, jurnal pentru care voi confecționa o învelitoare, pentru protecție.

Pentru tema Provocării efective din aceasta lună voi reveni când voi avea ce arăta.

18 comentarii:

  1. Bun venit in blogosfera blogusor nou. Sa cresti mare si plin de proiecte creative :D.
    Clara (ce nume frumos i-ai pus) este (se poate si mai rau de 2019... ca idee) premiul de la Salvam Papusi Editia I, din toamna lui 2019 :))))). La ea e simplu de stiut din mai multe motive:
    1. este geamana cu Risu (cea din felicitare - si momentan nu mai stiu sigur ce an dar verific:2020), adica veverita mea :))
    2. a fost prima editie de la SP si premiile au fost pana la urma 3 papusi Kurhn. Toate trei (4 cu Risu a mea) sunt de la Micaela. Eu doar le-am trimis :D.
    Acum.. Kurhn, este Barbie de China (mi se pare ca se face chiar la aceeasi fabrica). Este ceva mai mare decat Licca chan (un fel de Barbie, doar ca mai mica de Japonia) - adica Risu.
    Mie imi plac tare mult cele doua (Kurhn si Licca) si inca nu imi vine sa cred ca am asa ceva.. pentru ca daca ma intrebai acum cativa ani... aha.. erau un fel de vis cam greu de realizat.
    Ceea ce e insa foarte amuzant, e ca la inceput, am confundat-o pe Kurhn cu Licca (pentru ca seamana) si aveam o poza pe FB cu ea.. asa am si ajuns sa o primesc pe prima de la Micaela .. :)). Adica si eu le-am confundat pe la inceput.

    Ma bucur mult ca iti place Jurnalul :D. Abia astept sa vad ce coperta ii vei face - si mai ales iti doresc sa aduni amintiri, idei, povesti dragute in el.

    Pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ps: Licca chan e Rukkusu doar ca sunt eu adormita.. noroc ca m-a trezit faptul ca s-a publicat instant comentariu. Ma asteptam sa intre la moderare :)))
      Pupici

      Ștergere
    2. Multumesc, Rux! 💕 Multumesc si pentru urari, si pentru info si pentru daruri/premii!
      Deci, Risu si Clara sunt papusi Kurhn. 😊 Cred ca mult timp ma voi incurca in denumirile/marca lor. 😊
      Ma bucur ca iti place numele Mesagerei! Privind-o, acest prenume a venit "de la sine". E atat de... diafana, aeriana. 😊 Dar are si, asa, o atitudine ca si cum e deasupra a tot si toate - nu aroganta! 😃 Nu stiu cum sa exprim (cam gol vocabularul meu, de la un timp).

      Auci! 😊 Inteleg ca ar fi cazul sa multumesc si Micaelei. 😊 ❤

      Tare mult imi place jurnalul si ii pregatesc o "protectie" pe care tot vreau s-o fac de ceva timp, dar n-am gasit ceva... potrivit pentru care sa o fac. 😊 Inca nu stiu ce voi aduna in el, da-mi vine vreo idee.

      Pupici cu drag! 💗

      Ștergere
    3. Hahaha! Si eu ma astetam sa intre la moderare! 😊 Vedeam ca sunt trei comentarii dar... nu era niciunul! (in moderare) Mi-a trebuit ceva timp sa inteleg care-i faza. Am facut blogul e repede inainte si am uitat sa trec si rin sectiunea "setari" 😊
      Cu moderare imi e mai simplu, pentru ca sunt nule sansele sa pierd vreun comentariu.
      Pupici! 💗

      P.S. Ser ca nu-i activata "verificarea e baza de cuvinte"! 😊

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Me alegra saber que te gusta la muñeca!
      Gracias por visitar aquí!
      Te mando un beso.

      Ștergere
  3. Bine te-am regasit in Casa Noua! Sa fie cu placere si inspiratie!
    Acest prim articol este tare dragut! Uneste anii trecuti cu acest nou inceput, de blog si de an. Este cumva un cerc care nu are sfârsit si nici inceput exact... Imi place!
    Pupici si imbratisari, de la trio pentru quattro 😘 💞 🤗🐾 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Carmen draga 💕 si pentru mesaj si pentru vizita aici!
      Ai scris foarte frumos despre acest nou inceput... continuat... 😊 Cercul e figura mea geometrica preferata. 😊
      De-as avea timp (si un pic mai multa imaginatie si inspiratie) 😊 cat entuziasm am!
      Imbratisari si pupici de la quattro pentru trio! ❤ 😘 🍀 💞 🐾 🤗

      Ștergere
  4. La fel ca si tine, nu fac promisiuni sau planuri, am ceva creionat in minte si pe parcurs ma adaptez situatiilor. Nici eu nu ma pricep la denumirea păpușilor. Dar imi plac.
    Imi place paousa ta Clara, iar tinuta i se potrivește perfect! Să te bucuri de premiu si abia aștept să văd ce vei confectiina pentru provocările care vor urma.
    Succes cu noul blog! Se aduce cadaou de casa nouă,momentan vin doar cu o urare.🤭
    Zi frumoasă să ai. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Mihaela! ❤ Gandul bun e un cadou mai mult decat frumos! 😊
      Am conturat in minte cam ce si cum pentru luna ianuarie la Provocari verzi dar pentru Transformari creative inca invart idei - poate pentru ca hartiile de amblaj pe care le am (in "cantitate" mai mare) sunt... "natur". 😊 Tot auzindu-ma unii si altii ca "ecologie", "reciclare" etc. au tinut cont de ceea ce zic si au impachetat cadourile "natur". Le sunt recunoscatoare, desigur, dar iata ca nu am hartii de ambalaj colorate. 😊
      Zi frumoasa si pentru tine! Pupici! ❤

      Ștergere
  5. Bun venit la început de an în casă nouă! E foarte frumoasă și finuța păpușica, iar numele i se potrivește perfect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit! 😊 ❤ Multumesc!
      Ma bucur ca iti place Clara! E o finuta! 😊

      Ștergere
  6. Felicitari pentru noua casuta si imi pare bine ca o cunosc pe Clara.
    Eu nu am ajuns sa-i dau un nume papusii primite.
    Nu stiu cum te va inspira, insa eu cred ca isi va da silinta si te va ajuta pe cararile provocarilor din acest an. Cand ma gandesc cate idei se zvarcolesc, parca ma uimesc singura.
    Spor la tot, Diana draga! Sa te lasi inspirata de... flux!
    Pupici si o seara placuta! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana draga! 💕 Bine ai venit!
      Cred ca ma va inspira, inclusiv pentru Transformari creative, pentru ca-mi place tare mult! 😊
      Si in capul meu se invart cateva idei, dar muuult mai putine decat la tine! Ce draguta esti! 😊 Mi-ar placea sa afirm ca si pe mine ma uimesc proriile idei! 😃
      Ma simt aici, pe acest blog, ca in prima zi de scoala dupa vacanta de vara! 😃
      Multumesc! Spor la tot si tie! ❤ Seara placuta! Pupici! 😘

      Ștergere
  7. Bine te-am (re) găsit în casă nouă. Mă bucur că am citit aici după ce am comentat pe celălalt blog. După prima postare si primele tale raspunsuri la comantarii te simt așa entuziasmată si veselă și plină de avânt. Îțti doresc să fii mereu la fel si să nu-ți pierzi vreodată această bucurie si acest elan/bucurie a lucrului nou intreprins.
    Rux e specialistă în păpuși. Am reținut denumirea Licca Chan anul trecut ca la inceput nu ințelesesem cum se numește păpusa ei : Licca sau Rukkusu. M-a lămurit ea atunci ce si cum. Si uite azi am mai invățat cea, dar nu cred că ajunsă intr-un magazin cu păpuși aș ști cuma să le deosebesc una de alta ca și marcă.
    Spor să ai și inspirație pentru toată joaca pe care ți-ai propus-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit! 😊 ❤
      Sunt entuziasmata si de acest nou blog, dar mai mult de faptul ca am, din nou, ocazia sa ma joc! Si incerc sa ma joc pe un teren nou, unde sa fie numai joaca. Cred ca simt nevoia de armonie desi... imi vajaie prin cap multe "chestiuni ale prezentului" impotriva carora carcotesc. 😃 Hm. Intr-o oarecare masura sunt destul de sigura ca si pe aici o sa "strecor" unele "nemultumiri", carcoteli... (ups) 😊

      Ooo, da! Rux se pricepe la papusi! Acum stiu si eu despre doua marci - de n-as vedea una langa alta o papusa Licca chan si una Kurhn nu cred ca le-as nimeri denumirea (sau le-as zice invers, deocamdata) 😊
      Iti multumesc! 💕 Spor sa fie si pentru tine! Si timp! Si inspiratie! desi aceasta nu cred ca iti lipseste. 😊

      Ștergere
  8. Baftă multă cu noul blog, e frumoasă căsuţa asta nouă. Timp şi răbdare să le gestionezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fie!
      Ma bucur ca ai trecut si pe aici, Potecuta! ❤
      Multumesc! 😊 ❤ Imi doresc sa reusesc!

      Ștergere

Va multumesc ca sunteti aici! Am ales "moderare comentarii" pentru a fi sigura ca nu omit vreunul.