La capitolul ambalaje din carton de transformat, tema din luna aprilie, am avut spor, nu gluma, dar am lucrat in timp, nu totul deodată, ci când aveam timp. Pentru tema patru - Fii creativ! - din jocul Transformări creative am o cutie rotunda decorată cu funde din staniol, cutie care-mi era necesară pentru cele câteva mărțișoare lucrate anul acesta.
Materiale necesare pentru cutia cu funde din staniol
O cutie de la brânză triunghiuri, staniol auriu (de la bomboane), staniol argintiu (de la ciocolată), staniol divers colorat, de la bomboanele de pom, bandă adezivă cu floricele (primită cândva de la gazda jocului, MNiko), adeziv tip prenadez (lipește foarte bine staniolul care nu are hârtie pe o parte).
Confecționare cutie decorată cu funde din staniol
Pe marginea capacului am lipit fâșii din staniol argintiu. Pe capacul cutiei am lipit staniol auriu, pe cutie staniol argintiu (mai multe pătrățele păstrate de la diferite bomboane.
După ce am lipit staniolul argintiu am lipit banda decorativă pe circumferința cutiei, peste staniolul argintiu.
Pe capacul auriu al cutiei am lipit funde făcute din ambalajele bomboanelor de pom.
Confecționare funde din staniol
Ideea fundelor a venit în timp ce răsuceam între degete ambalajele din staniol ale unor bomboane - răsuceam și înnodam la mijloc. Așteptam să vină cineva la noi și întârzia... Mâncam o bomboană, îi răsuceam ambalajul și îl înnodam și tot așa; după mai multe bomboane mâncate și ambalaje răsucite am început să desfac ambalajele răsucite, de o parte și de cealaltă a nodului. Și-am tot făcut asta; nu imediat mi-am dat seama că am obținut fundițe, dar când am realizat mi-am propus să am mai multe așa că, din când în când, ambalajele bomboanelor le transformam in fundițe.
Am adunat așa vreo 40 de fundițe. Bomboane am mâncat mult mai multe in lunile decembrie și ianuarie. Sigur, nu toate bomboanele de pom cumpărate au fost agățate in bradul de Crăciun! N-ar fi rezistat bradul sub greutate.
Tanta creatività, in questo articolo, che suggerisce preziose idee, per confezionare ornamenti e rendere graziosi pacchi pasquali.
RăspundețiȘtergereUn caro saluto
Grazie per il complimento! Mi fa piacere sapere che lo apprezzi.
ȘtergereUn caro saluto!
Funditele arata genial, la asa ceva nu m-am gandit, dar aplicam! Sotul este mare amator de dulciuri, asa ca avem ambalaje 😀
RăspundețiȘtergereMecanic, din nerăbdare, și ceva plictiseală, am făcut fundițe din staniol. In "condiții normale nu mi-ar fi venit ideea. 😃 Mă bucur să știu că îți place ideea unor astfel de funde - și chiar arata interesant.
ȘtergereAltfel spus, are cine să "procure" materie prima pentru funde. 😊
Chiar ai avut o idee de milioane. Ma gandisem la fluturasi si nu la fundite. Cred ca mai am si eu, insa nu stiu cat de subtiri pentru a le rasuci. Faina ideea. Un alt material insuficient explorat.
RăspundețiȘtergerePrea multe idei zvarcolite!😊
Pupici si multumesc pentru o alta inspiratie, Diana draga!❤️😘
Ups! Am scris aici, știu că am scris! 😢
ȘtergereDin întâmplare, din nerăbdare, m-am ales cu fundițe. 😃 Ar putea fi și fluturași, unele. 😊 Cred că depinde cât de mult le răsucesc... Zic asta pentru că unora nu le pot da formă de fluture (arată ca un papion, și nodul nu permite o "desfășurare" totală a staniolului.
Subțiri ca staniolul bomboanelor de pom; probabil că nu are mare importanță grosimea staniolului dacă e rezistent la "torsiune". 😊
Le calmezi tu, ideile, sunt sigură!
Cu plăcere, Suzana dragă! 💗😘 Mă bucură aprecierea ta. ☕ Pupici! Inspirație și spor!