Vreme trece, vreme vine, / Toate-s vechi și nouă toate - din Glossă, de Mihai Eminescu.
A trecut vremea temelor din lunile celelalte (cu posibilitatea de a recupera eventuale restanțe) și a venit vremea temelor din luna aprilie. Jocul Transformări creative e despre a da viață nouă lucrurilor vechi care, de regulă, sunt aruncate: toate-s vechi și nouă toate, altfel spus.
Prima temă din aprilie e 2D, ca în toate celelalte luni: felicitare, tablou, față de masă, față de pernă etc., in funcție de materialele lunii - in aprilie e despre ambalaje carton: cutii, cofraje, pungi de cadouri din hârtie groasă (cartonată), protecție în diverse colete s.a. de gen (amănunte pe blogul gazdă).
Pentru că în 20 aprilie este Paștele am ales sa confecționez o felicitare tematică, zic eu: felicitare cu puișor. E un puișor vesel, entuziasmat!
Materiale folosite pentru felicitarea de Paște
Carton roz, carton alb, decupat din interiorul unei cutii în care a fost un telefon (consider că această bucată de carton este ambalajul folosit pentru tema unu). Decupaje, lipici, pix cu gel vernil. Unealta necesară: foarfeca.
Cum am lucrat felicitarea cu puișor
Din bucată de carton roz pe care o aveam am tăiat un dreptunghi lung de 28 cm și lat de 6 cm. L-am îndoit la mijloc.
Cartonului alb, lucios, cu gaura la mijloc, i-am decupat lateralele și am obținut un dreptunghi căruia, mai apoi, i-am tăiat ondulat marginile.
Din carnetul cu imagini sclipicioase am decupat puiul, ouăle, floricelele, crenguțele și urarea de Paște.
Puiul l-am lipit astfel încât să pară că e într-o scorbură, din care-și strigă bucuria. In jurul găurii am conturat cu pix vernil. Am lipit și celelalte decupaje pe cartonul alb și, mai apoi, cartonul alb l-am lipit pe cartonul roz.
Am o felicitare drăgălașă - din punctul meu de vedere.
This is a Blog Hop!You are next... Click here to enter
This list will close in 23 days, 19 hrs, 42 min (4/30/2025 7:44 AM Europe - Eastern European Time)
What is a blog hop?
Get the code here...
Eu cumpar si trimit felicitari, peste 20 de Paste spre exemplu...Le scriu de mana si consider se aceasta un semn de respect pentru cei carora le trimit. Dar o felicitare lucrata manual, ei asta e apogeul! Foarte frumoasa!
RăspundețiȘtergereCumnata lui Helmut confectioneaza felicitari pentru toate evenimentele. De ani de zile...Respect!
Sa ai o perioada cat mai creativa, pana la Paste!
Pupici si imbratisari de la trio pentru Quattro 😍🐾😘🤗🫶🏻💞💖
Și mie îmi place să scriu și sa trimit felicitări, dar nu prea mai sunt locuri unde să găsesc ceva frumos Sau nu le mai ști eu. De nu mai știu care Crăciun am căutat în mai multe magazine de papetărie, in librarii, și ori nu dau, ori erau excesiv de banale... Am cumpărat, totuși.
ȘtergereMi-e rușine să vă trimit felicitări făcute de mine! 😊 Poate-mi iau inima în dinți și o fac, să nu mă mai lăudați. 😃 Chiar nu mă pricep la confecționat felicitări - le lipsește... strălucirea "interioară"...
Îți mulțumesc, Carmen dragă! 🌹Și tu! Nu am uitat cât de frumos ai decorat și știu că și pentru acest an "ai pus ceva la cale". 😍
Îmbrățișări și gânduri bune de la quattro pentru trio! 😘🐾💗🍀💞🌷💕
Ai spart gheata cu o felicitare minunata. Imi place mult puiutul.
RăspundețiȘtergereParca zice sa venim pana la el, sa ne jucam un pic... Se poate?
Doar a inceput aprilie! Felicitari, draga Diana draga. Spor si inspiratii.
Pupici si un final de saptamana minunat!❤️😘
Am fost prima pentru că îmi fugeau rotițele încă de când am primit carnetul. 😃 E adorabil! 😍 Mi-e ciudă că nu reușesc să pun in valoare toate minunile primite!
ȘtergereVeniți!!! Puișorul e bucuros de companie! 😊 Cu floricelele nu se poate juca prea mult.
Îți mulțumesc, Suzana dragă! 😘💗 Final de săptămână minunat și pentru tine! Pupici!