Căutam - in cutia cu mărțișoare vechi - o potcoavă; am găsit o potcoavă potrivită la ce-mi trebuie, dar am văzut și un mărțișor coșuleț, din polistiren, cu flori uscate, și mi-am zis: de ce să nu lucrez și eu unul, să aflu dacă-mi iese? Poate că nu m-aș fi gândit să fac un mărțișor din polistiren - Ziua Mărțișorului urmând abia peste un an - dar am profitat de jocul Transformări creative la care, in luna martie, se lucrează cu materiale poroase - inclusiv polistiren. Și-am făcut un mărțișor, pe care îl voi prezenta în tabelul lunii martie ca fiind al doilea obiect făcut pentru tema 4: Fii creativ!
Materialele folosite pentru mărțișor coșuleț
Polistiren alb și vernil, floricele mici, uscate, mov și albe, un inel pentru agățătoare, fir de mărțișor, adeziv. Pentru ambalaj: carton roșu.
Am folosit foarfeca, și un capsator pentru prinderea mărțișorului de carton.
Cum am lucrat mărțișorul coșuleț
Din vârful despărțiturilor din cofraje de ouă am format două coșulețe, prin decupare și coșulețul alb l-am lipit in cel verde.
In coșulețul alb am pus adeziv și am lipit floricelele - adezivul a înmuiat polistirenul și codițele floricelelor s-au înfipt ușor, iar după uscarea adezivului nu mai cad, dacă nu se trage de ele, rupându-le corola, căci tijele vor rămâne în polistiren).
Am făcut din carton roșu un suport pentru acest mărțișor, folosind ca tipar o etichetă (gaura nu era în tipar, dar am vrut să se vadă mărțișorul).
Greșit! Greșită ideea suportului, adică! Ceea ce am făcut se potrivește unui mărțișor 2D! Așa, când închid suportul, mărțișorul e total în afara acestuia.
Actualizare
Într-un comentariu, Suzana a găsit leac nemulțumirii mele privind cartonul roșu. Mulțumesc!
La distanță de 2 cm față de îndoitura inițială am mai făcut două.
Acum, așezat orizontal, mărțișorul pare a fi într-o cutiuță fără lateralele lungi.
ce dragut! Esti o mare artista! Ce combinatii faine faci!
RăspundețiȘtergeresi eu sunt in febra creatiei - eu pregatesc mici cadouri pentru vecinele mele de Paste. Am vasute mici din tabla, vailing in miniatura, pe care am lipit servetele cu iepurasi si flori de primavara. Apo le voi mai decora cumva si vreau sa pun un pic de paie verzi, sa fac cuiburi pentru cateva oua. Doua adevarate - din cele pe care le voi vopsi eu si unul artificial, pe care il decorez eu cumva. Poate voi pune si cateva oua de ciocolata si am iepurasi din polistiren colorati in nuante pastel... adorabili. Deocamdata adun si concep asa un cuibusor dragut. O sa pun pe blog, cand voi fi gata ☺
Pupici si imbratisari de la trio pentru quattro ♥♥♥♥
Abia aștept să văd cadourile pe care le pregătești! 😍 Pare a fi ceva sofisticat - simplu, probabil zici tu, dar știu cât de fain le faci, și nu e chiar simplu de vopsit, de lipit, de aranjat etc. 😊 Eu am ceva materiale de la MNiko - sunt tare faine și aș vrea să le folosesc făcând ceva cât mai frumos. Din păcate, nu am idei. 😃
ȘtergereÎți mulțumesc pentru compliment, Carmen dragă! Spor la ce faci! 🌹
Îmbrățișări și gânduri bune de la quattro pentru trio! 😘🐾💗🌷💕💐💞🍀
Dupa cum vad eu suportul rosu, poate ca il poti indoi pentru a distanta partile si martisorul sa fie sub suprafata decuparii. Mi s-ar parea posibil, dupa poza ta. Vad ca faci chestii complicate. Eu nu prea am avut curaj cu astfel de plantute. Am avut niste martiosare cu ele si s-au facut pulbere. Pana acum nu m-am gandit la un mod de a le proteja. Poate fixativ? Imi place tare mult culoarea suportului, insa nu am vazut pe aici. Cred ca ai terminat lucrarile din martie?
RăspundețiȘtergereFelicitari, Diana draga! Pupici si o seara frumoasa!❤️😘
A fost primul lucru la care m-am gândit, dar nu se acoperă mărțișorul...
ȘtergereAm luat ca model un mărțișor vechi, care are floricelele încă întregi - nu par a fi tratate cu ceva, dar nu pot fi sigură (cred că s-ar fărâma dacă nu am grijă, dar s-au păstrat foarte bine.
Am avut un bloc cu "foi" de carton divers colorate - e carton lucios, dar când îl îndoi trebuie grija mare 😃 pentru că face "riduri" albe.
Dada, am terminat temele pentru martie. Am rămas cu chef de meșterit 😊 și n-ar fi rău să mă mai găsească unele idei.
Îți mulțumesc, Suzana dragă! Seară bună și pentru tine! 😘💗 Pupici!
Poti simula efectul unei placi de biguire cand ai un astfel de carton. Il pui pe masa, iei o rigla zdravana si cu un varf rotund, ca uneltele de embosare, trasezi urma unde vrei sa indoi, adancind cartonul. Apoi pui rigla ferm pe langa urma si indoi cartonul.
ȘtergerePoate foloseste ideea.
Pupici!❤️😘
Mulțumesc pentru idee, Suzana dragă! 😘 Am mai făcut niște îndoituri 😊 și acum arată mai firesc mărțișorul pe cartonul lui. Tot ziceam că am rămas cu chef de meșterit.
ȘtergerePupici! 💗
What a clever and creative idea! It's wonderful how you transformed a simple material like polystyrene into such a beautiful and unique martisor. I love how the dried flowers and the little basket give it such an elegant touch. It's great that you took the opportunity to experiment with the Creative Transformations game to create something special for Martisor Day. The step-by-step process you’ve shared is very inspiring and shows that with a little creativity, even materials we might not typically consider can be turned into something beautiful.
RăspundețiȘtergereRead my new blog post: https://www.melodyjacob.com/2025/03/follow-on-instagram-melodyjacob1.html
Thank you for the wonderful words, for your appreciation.
ȘtergereI wish you serene days! 🌹