2025-06-15

Pictura pe lamela din sticla. T06-t1

Pictura pe sticla: un copac și un sarpe
Într-o fază de lipsă acută (cronică?!) de idei, pentru prima temă din iunie, in jocul Transformări creative, am ales să pictez pe o lamelă din sticlă.

Tema este 2D și poate fi tablou, farfurie, tavă etc. - de lucrat, transformat, recondiționat folosind materialul lunii (sticla, in iunie).

Prima dată când am pictat pe lamele din sticlă am ales "pisici in pom".

Pe această lamelă e pictat un copac și un șarpe - e necesar să specific pentru că... nu se înțelege clar ce am pictat (și nu am vrut ceva abstract). 😊

Am folosit culori acrilice (fără apă). După ce s-a uscat vopseaua am lipit staniol pe partea pictată - auriu jos, la mijloc argintiu și albastru sus. Staniolul diminuează și vizibilitatea spațiilor transparente.

Etape pictura pe sticla, cu staniol pe verso

Peste cele trei feluri de staniol am lipit o fâșie de folie alimentară din aluminiu (am uitat să fac poză).

5 comentarii:

1. Molta fantasia, e tanta creatività, per dare vita a iniziative originali e fuori dell'usuale.
    Buona settimana

RăspundețiȘtergere
  2. Tot de pe telefon... Foarte interesanta ideea cu
    folia. Se pot gestiona anumite efecte in felul acesta.
    Chiar daca iti plac serpii, poate ca pe o astfel de dimensiune, o
    latime mai mica a serpisorului ar fi crescut efectul, zic.
    Felicitari pentru debut, Diana draga. ... Mi-am gasit trusa pentru taiat.
    Macar atat... Abia astept sa pictez si eu ceva, candva.
    Pup si un iunie pe placul tau❤️

RăspundețiȘtergere
  3. wow, foarte interesanta aceasta "finisare"! Uite o idee noua pentru mine... Eu am pictat foarte mult pe sticla la sfarsitul anilor '80! Am o prietena din liceu, mutata la Darmstadt care mi-a aratat o pictura de a mea, cu flamingos - de care eu uitasem total, pe care zice ea ca i-am daruit-o si ea o are inca la loc de vaza! Am facut multe tablouri cadou, cateva am inca pe acasa, altele pe la mama... Dar niciodata nu am lipit folie aurie sau argintie pe dos! O idee minunata pentru protejare, pentru ca eu am constaat dupa atatia ani, ca picturile mele incep sa se scorojeasca! Na ja, au cca. 40 de ani ☺☺☺ nu e de mirare!
    Acum doua saptamani, am fost cu fetele mele la Bad Erding si una din sali era decorata cu picturi pe sticla - intr-un stil care amintea de stilul meu de atunic --- deci nu eu am copiat autorul! sa fie clar! ☺☺☺-- Fetele, amandoua mi-au atras atentia <>
    Felicitari Diana dfraga!
    Pupici si imbratisari, de la trio pentru quattro! 😘🍀🐾💞🥰🤗 Un start bun in noua săptămână!

RăspundețiȘtergere
  4. haha, lipseste ce am pus in <<>>
    deci ele au zis: Mama, uite picturile tale!
    pupici 😘

RăspundețiȘtergere
  5. Ce idee cu folia de staniol! Ești genială. O s-o împrumut și eu cand mai pictez icoane.
    Îmi plac lamelele tale. Pupici

RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca sunteti aici! Comentariile scrise dupa 14 zile de la publicarea articolului vor fi moderate. Mulțumesc pentru înțelegere.

Transformări creative:

Pandantiv verde din hartie. TC07-t1