An de an, in 5 iunie, e marcată Ziua Internațională a Mediului (sau a Mediului Înconjurător). A fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite. S-a dorit - și se dorește - sublinierea faptului că indiferența pentru mediu poate duce la probleme grave, care afectează bunăstarea oamenilor și dezvoltarea economică în toată lumea. Prefer să nu comentez despre cum e protejat mediul in majoritatea țărilor din lume.
Anul acesta, de Ziua Mediului s-a făcut apel la o intervenție colectivă pentru combaterea poluării cu plastic.
In iunie, materialul lunii în jocul Transformări creative este sticla (in septembrie este plasticul), dar tema trei e despre marcarea uneia dintre sărbătorile lunii: Ziua Mediului (5 iunie) sau Ziua Drapelului (26 iunie) - prin crearea, recondiționarea, modificarea, recuperarea unui obiect din sticlă care, altfel, ar fi ajuns gunoi. Am ales Ziua Mediului Înconjurător și am imaginat... o tufă care neutralizează un bec aruncat la întâmplare.
Becul arată destul de bine ca decor într-o jardinieră din balcon - nu am reușit o poză pentru că bate lumina zilei in obiectiv; seara/noaptea e și mai greu, pentru mine, să fac o poză din care sa se înțeleagă ceva.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc ca sunteti aici! Comentariile scrise dupa 14 zile de la publicarea articolului vor fi moderate. Mulțumesc pentru înțelegere.