2025-07-13

Cos patrat din tuburi de hartie. TC07-t4

Din tuburi - poate ar trebui să le numesc paie? - realizate prin înfășurarea pe o andrea a unor pagini lucioase rupte dintr-o veche revistă-catalog pentru diferite produse am confecționat pentru jocul Transformări creative un coș pătrat.

Cos patrat realizat din tuburi de hârtie obținute din pagini de revista

Tuburile sunt confecționate în timp, in ideea realizării unor eventuale obiecte. A venit timpul lor cu ocazia temelor din luna iulie, când se folosește ca material hârtia (cărți, ziare, reviste, manuale vechi, maculatoare, diferite prospecte, pungi din hârtie și altele de gen, dar nu carton).

Primele trei teme ale jocului sunt impuse - un fel de a spune - dar tema a patra - Fii creativ! - e la liber: fiecare după imaginație și talent folosind materialul lunii. Pentru tema 4 vin cu al treilea obiect, in iulie. Îmi place să mă joc cu astfel de tuburi din hârtie.

Trei ochelari in cos patrat realizat din tuburi de hartie

In coșuleț am așezat trei ochelari pentru că a fost ceea ce mi-a venit în minte în momentul ultimelor poze - și ochelarii erau la îndemână.

Lungimea tuburilor e de circa 15,5 cm - înălțimea revistei din care am decupat. Pe ici, colo, am mai tăiat tuburile la capăt pentru că am înfășurat neatent și capetele nu erau perfect drepte (netede).

Tuburi realizate din pagini de hârtie înfășurate pe o tija (andrea)

Diametrul tuburilor e o idee mai mic decât al unui creion standard. Se observă vag, la o privire atentă, că unele tuburi sunt un pic mai groase - din cauză că nu am strâns suficient de tare hârtia pe andrea, când am realizat tuburile.

Cos din tuburi de hârtie așezat vertial

Baza pătrată a coșului (ca suprafață utilă, să zic așa) are latura de 12 cm. Pentru bază tuburile sunt lipite unele de celelalte cu prenadez. Cred că un carton colorat lipit pe exteriorul bazei ar fi util pentru o mai mare rezistență în timp.

Cos cu latura de 12 cm realizat din tuburi de hârtie cu diametrul unui creion

Pentru lateralele coșului tuburile sunt lipite intercalat, să fie spațiu intre ele.

Cos patrat, din tuburi, cu lateralele montate că un gard de țarc

E un coșuleț colorat; îmi place, deși nu știu încă ce voi așeza în el - ochelarii ar putea rămâne, dar mă mai gândesc.

Un comentariu:

Va multumesc ca sunteti aici! Comentariile scrise dupa 14 zile de la publicarea articolului vor fi moderate. Mulțumesc pentru înțelegere.

Transformări creative:

Pandantiv verde din hartie. TC07-t1