Zboară timpul, zboară! Zboară, Timpule, dar bagă viteză mai mică. De fapt, fă cum vrei, Timpule. Eu mă joc in continuare - e drept, atunci când nu sunt altele de făcut, hopuri de trecut și tot așa.
In iulie, materialul necesar în jocul Transformări creative 2025 este hârtia - mai precis, ziare, cărți, reviste. Am ales să confecționez tuburi subțiri din paginile unor reviste (cele mai multe pagini sunt din reviste de integrame). Răsucesc pagini in format de tub de câte ori am "timpi morți" adică, timp care nu e suficient pentru ceva ce nu poate fi întrerupt oricând fără a ști că pot reveni curând la ce am început în "timpii morți".
Regulamentul jocului permite înscrierea mai multor link-uri in cazul celor care lucrează mai multe obiecte (la aceeași temă) și la prezintă în postări separate sau același link de mai multe ori - cu altă poză - când mai multe obiecte sunt prezentate în aceeași postare.
Îmi place mult să confecționez și să mă joc cu astfel de tuburi. Cupele confecționate le înscriu la tema patru: Fii creativ!
Cupe din tuburi de hartie
Cupă sferică din tuburi de hârtie
In imaginea imediat mai jos este o cupă cu capac - poate fi bombonieră, casetă pentru bijuterii, cutie pentru mărunțișuri etc.
Greșeala perfectă pe care am făcut-o: după ce am obținut discurile din tuburi de hârtie am... dat cu adeziv! Evident, după uscarea adezivului am reușit să "răsfir" doar unul dintre discuri (și a ieșit cam strâmb). Al doilea disc a fost "rezervă" - am mai făcut unul. Adezivul pentru fixare se folosește după modelare.
Vas cilindric cu tuburi din hârtie
Vasul din poza de mai jos l-am făcut din cauza unei observații - comice, dar pentru că ajunsesem să văd la fel am zis să mai lucrez ceva.
Eeee, așa și-așa, vreau să nu văd in obiect urnă pentru hamster... 😃
Pentru a fi mai ușor am tăiat o lungime de 4-5 cm din tubul rămas de la prosoape de hârtie (diametru 6 cm), am decupat un rotund dintr-un carton (pentru a închide cilindrul la un capăt) apoi am înfășurat pe acesta tuburi de hârtie turtite. Am vopsit cu acrilice (negru, in principal) și bronz auriu din loc in loc, apoi am lăcuit.
Ornamentul atașat e un fost cercel din plastic aurit.
Am luat capacul de la cupă și l-am pos moț cilindrului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc ca sunteti aici! Comentariile scrise dupa 14 zile de la publicarea articolului vor fi moderate. Mulțumesc pentru înțelegere.