Casetă realizată dintr-o cutie și tuburi de hârtie
Dintr-o cutie de carton am meșterit o casetă pentru mărunțișuri...
Cutia in care a fost zahăr cubic, laturile de 10, 5 cm, înălțimea de 5,5 cm, am îmbrăcat-o in tuburi făcute din hârtie lucioasă - cele mai multe sunt făcute din paginile unei reviste reclama pentru o farmacie. Tuburile au diametru puțin mai mic decât al unui creion standard.
Pe capac sunt 14 tuburi subțiri și unul mov mai gros, la mijloc. Pe laterale sunt câte 9 tuburi subțiri. Pe fundul cutiei am lipit carton portocaliu. Pe unde se mai vedea din cutie - și pe capetele tuburilor - am vopsit cu argintiu (bronz).
Casetă realizată din cutie îmbrăcată in hârtie
Caseta (prea mult spus!) de mai jos am lucrat-o pe la sfârșitul lunii iunie. Am făcut ordine prin lucruri: ce țin, ce arunc, și-am dat de cutia unui telefon vechi in care e colecția (mult prea mult spus!) de cartele telefonice (telefon public) și de o sacoșă din hârtie în care era colecția de cărți poștale cu portrete de actori (am mutat vederile și am folosit punga pentru a îmbrăca vechea cutie). Laturile cutiei sunt de 15 cm, respectiv 10,5 cm, înălțimea de 7 cm.
Fundul pungii de hârtie era o idee mai lat decât cutia - am pus cutia in pungă și am decupat astfel încât să învelesc toată cutia fără prea multe tăieturi și lipituri.
Cu aceasta ocazie am experimentat (un fel de a spune) vopsitul cu o folie cu bule. Am întins vopsea acrilică - albastră și roz - pe bulele foliei din nailon și am așezat-o pe cutie, apăsând ușor pentru a se transfera culoarea - am repetat suprapunerea până au mai rămas pe folie numai urme de vopsea. Am reușit petele care se văd.
Cu altă ocazie am incercat să dau unei bucăți de hârtie aspect de piele - am văzut la
Suzana ceva despre, cu mai mult timp in urmă (nu am găsit articolul respectiv). Am luat un rest de hârtie de copt, l-am uns bine cu cremă grasă de mâini apoi am mototolit hârtia și am desfăcut-o din nou, netezind-o puțin. Avea un frumos aspect de piele și lucrând această cutie... am stricat-o: am dat cu albastru! Voiam s-o asortez dar am ajuns doar s-o tai fâșii (2,5 cm lățime) pe care le-am lipit la baza cutiei, de jur-împrejur. Pe fiecare înălțime a cutiei (la colțuri) am lipit bandă adezivă cu pătrățele roz și alb (primită de la MNiko, gazda jocului).
Dintr-o toartă a pungii din hârtie am făcut un mâner casetei. Bulinele negre și auriul de pe cutie sunt confetti primite de la gazda jocului, într-un an trecut.
În luna aprilie am avut de folosit, pentru teme, ambalaje (inclusiv cutii din carton), iar eu am venit cu ele in luna unde este despre hârtie.
Super, încă două cutii utile la colecție! Și eu am cartele telefonice, și vederi, dar numai câteva cu actori.
RăspundețiȘtergereDeși colecțiile le țin într-un dulăpior al bibliotecii - și n-ar prea conta cum arată cutiile/pungile in care sunt 😊 - îmi place cum arată in dulăpior cu aceste cutii decorate.
Ștergerefoarte reusite - iata noi idei de decorare cu tuburi de hartie!!! Felicitari Diana draga, esti de admirat, cata imaginatie ai!
RăspundețiȘtergereSi eu m-am apucat aseara sa "decorez" o lada de placaj, in care tinem accesoriile pentru semineu... Nu stiu cum va iesi, nu am un plan, pur si simplu lucrez spontan, dupa cum simt... Si nu prea simt... De obicei vizualizez finalul, de data aceasta nu am idei!!! Hm!
Pupici si imbratisari, de la trio pentru quattro, cu drag 😘🐾💞🍀💖☕💕
Deci, am regasit tutorialul: https://youtu.be/R9zj5-sSdRk.
RăspundețiȘtergereSi una din postari in care am mai scris una, alta:
https://universeofmyheart.blogspot.com/2022/09/inapoi-la-scoala-2-o-coperta-speciala.html
Am mai gasit acum ceva, usor mai complicat, dar rezultatul merita.
https://www.youtube.com/watch?v=wxGiPG6HgSc
Imi place transformarea cutiutelor. Si imi place ca esti consecventa cu tubuletele. Eu inca nu! Eram curioasa, de ce ai pus culorile pe plasticul cu bule si nu pe cutie si apoi sa apesi cu bulele peste. Nu mai retin tutorialele. Oricum, acum iti vei organiza mai bine maruntisurile.
Felicitari pentru noile giumbuslucuri, Diana draga! Pupici si seara buna!
❤️😘