2024-05-30

Bratara din cablu, cu piele și margele

Brățările se numără între accesoriile care-mi plac cel mai mult. Îmi plac atât de mult încât nu pierd vreo ocazie să cumpăr sau sa confecționez. Altfel spus, tema 3 a lunii mai din jocul Transformări creative 2024 s-a potrivit perfect. Materialele lunii: sârma, cabluri. Tema: accesorii (colier, centuri, brățări etc.) 

Brățara confecționată din cablu, cu sârma, mărgele și piele vernil

Am confecționat brățara dintr-o rămășiță de cablu rămasă anul trecut de la "băieții de la cablu". Pe această bucată de cablu am înfășurat sârma pe care am înșirat, din loc in loc, mărgele albastre, ovale.P

Etape confecționare brățara din cablu

Printre mărgele am "strecurat" o fâșie de piele vernil. Și-am atașat brățării un "bănuț" desprins dintr-un cercel. Desigur, am uitat una dintre cerințele obligatorii: sa fie în obiectul lucrat sârma/cablu la vedere. Mi-a ajutat faptul că nu am reușit să înfășor perfect fâșia de piele și au rămas (puțin) părți din cablu la vedere. Deși am dat cu bronz pe acele părticele tot se mai ghicește cablul. Totuși, numai cei care știu se gândesc la cablu in cazul acestei brățări. 

Pentru cam tăiat cablul prea lung și brățară cădea, efectiv, de la încheietura mâinii, am fixat-o pe o brățară metalica foarte subțire. Acest fapt face ca brățara sa fie mai rigida și aspectul e mult mai reușit.

Brățara e prima pe care am lucrat-o, la începutul lunii, și de atunci am purtat-o aproape în fiecare zi (între altele, îmi place și culoarea verde). Purtand-o des fâșia de piele s-a mai adunat și se vede mai mult din cablu, dar tot nu poate fi recunoscuta "materia prima".

La origine, brățările au fost cercuri - au fost purtate de oameni, între altele, și pentru a fi feriți de ghinion. Sigur, nu prefer brățările pentru a fi ferita de ghinion, dar... nu mă supăr dacă mă apără. 😁

Postez fara "ancora" linkurile către blogul Mihaelei pentru că am avut unele dificultăți cu inseratul și în acest mod îmi e mai ușor sa corectez.

https://mniko.blogspot.com/2024/04/transformari-creative-2024-mai.html

https://mniko.blogspot.com/2023/12/transformari-creative-2024.html

In afara jocului 

Pentru că tot m-am jucat cu sârme și cabluri am meșterit și un set (colier, brățară, cercei) din sârma de cupru și mărgele din sticla colorata.

Set colier, brățara, cercei din mărgele din sticla colorata înșirate pe sarma

Mărgele din sticla pentru confecționare bijuterii

Colier din mărgele din sticla, cu pandantive melc filigran și bănuți maro

Cercei din mărgele de sticlă, brățara și colier cu pandantiv melc argintiu filigran, bănuți și căprioară aurie la bratara

Brățara din mărgele cu pandantiv auriu căprioară, handmadee

Mărgelele mari din brățara sunt verde sidefat in mai multe nuanțe.

Vorba unora: n-avem destule brizbrizuri. Am; unele le-am purtat doar o singura data - din acestea, de regulă, iau mărgele pentru diverse. 

8 comentarii:

  1. Mi-ai facut un dor de margelit!! Bine ca nu am acces acum la cu cutia cu margele - nu de alta dar am atatea de facut incat nu ar fi fost indicat :)))).
    Imi place cum ti-a iseit bratara si cum ai rezolvat cu cercul - si mie imi plac bratarile :D.
    L-am admirat si pe Bambi. Cat de dragalase sunt si celelalte bijuterii :)
    Pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Având multe de făcut probabil că fost mai bine că n-ai avut acces la mărgele. 😁 Zic asta din perspectiva mea, desigur - m-am pornit cu spor și m-am oprit forțat, tot pentru că erau și altele de făcut. ☺️ Mă gândesc tot mai des că... va fain sa fiu pensionara!😅 Sau... mai fain! sa fiu... rentieră! 😅
      Mulțumesc pentru apreciere! 💗
      Pupici!😘

      Ștergere
  2. ce dragute sunt toate! Foarte fain le-ai facut, felicitari!
    si eu am o gramada de sireaguri, fara folos... ar trebui sa ma organizez si eu, sa fac ordine si sa reconditionez :-) Tot aman, lasa pana la weekend, lasa pana la concediu, lasa pana la Craciu sau Paste...[..]le cailor ☺☺☺☺ Nu mai am disciplina!
    uite si pe blog, am atatea idei, dar nu reusesc sa le concretizez in postari! In cap sunt atat de bine concepute... ca pana la urma, ma gandesc ca, gata, subiectul a fost exprimat ☺☺☺
    Ma bucur ca esti din nou aici, mi-ai lipsit!
    Pupici si imbratisari, de la trio pentru quattro ♥♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru apreciere, Carmen draga! 💗
      Haha! Simpatic! Amâni până la Pastele cailor! 😅
      Cred că, fiind și multe de făcut, în general, și având multe minuni care, într-un fel, și-au pierdut rostul e mai greu cu mobilizarea. ☺️
      Ooo! Cu teme la care m-am gândit să le scriu, cu povesti pe care le-am adunat... cam la fel am pățit și eu cu blogul - încă de când foloseam laptopul. Acum, cu tableta... e încă jale, deși am învățat multe. Le (re)vine și lor timpul.. Poate.☺️
      Îmbrățișări și pupici și de la noi pentru voi! 💗🐾💞🌹😘

      Ștergere
  3. Oooo! Ce de-a jucarele frumusele pe aici!
    Verdele ala ma atrage magnetic! Si ma surprinde ce pereche frumoasa face cu margelele albastre. Imi place si ceea ce ai mesterit in afara jocului. Si eu am tot luat margelute, insa nu ma gandeam neaparat la bijuterii ci la compozitii mix.
    Sa le porti cu placere, Diana draga! Pupici si weekend placut! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! 💗 Mă bucur că-ți place ce am reușit!
      Combinația verde-albastru îmi place, cred, de când am învățat să combin culorile. ☺️ Între timp am învățat că în combinație e indicat sa fie în proporții diferite culorile: mult verde, puțin albastru (și invers).
      La mine e greu cu compozițiile... E greu și cu margelitul, dar insist. 😏
      Zile senine îți doresc, Suzana draga! 💗 Pupici! 😘

      Ștergere
  4. Setul de bijuterii, nu este în afara jocului, îl înscrii și pe el în tabel. Anul acesta poți participa cu mai multe proiecte la aceeași tema. Personal aici as mai pune 2 intrări , una cu colierul și alta cu brățară cu margele de sticla și acel charm în formă de ren.

    RăspundețiȘtergere
  5. Te pricepi foarte bine să faci accesorii/bijuterii! Felicitări! Sunt interesante si foarte frumoase!
    Se pare că te-ai întors cu forțe proaspete din ”mini-vacanță” hihi! Zi frumoasă să ai, Diana!Pupici

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca sunteti aici! Am ales "moderare comentarii" pentru a fi sigura ca nu omit vreunul.