2025-02-06

Floare cusuta pe carton. TC02-t1

Luna a doua, tema 1: obiect 2D - felicitare, mileu, față de masă, față de perna și orice altceva 2D confecționat din materialele rezervate lunii februarie - fire, țesături, fetru s.a.m.d. - in jocul creativ găzduit de MNiko: Transformări creative 2025. Amănunte despre joc pe blogul gazdei.

Poza nu-i de calitate; scuzați, vă rog. Lumina a fost puternică, dar artificială.

Felicitare, păpușă, lumânare nufăr roz

Bobo - micuța păpușă - s-a băgat în poză pentru că îi place lumânarea lotus (nufăr?) roz pe care am primit-o, între altele, ca premiu pentru jocurile de Advent de anul trecut. Mulțumesc pentru cadouri, Mihaela! 💖 (le consider mai mult decât premii) 😍

Materiale folosite pentru felicitarea tip stitching card

Carton rozaliu cu striații, carton verde, ață colorată: verde, roșu și rozaliu, banda adeziva pentru lipit firele pe verso, lipici pentru lipit cartonul verde pe cel rozaliu. La aceasta felicitare am folosit ață pentru brodat, dar am lucrat și cu mouline (la altele) 

Ce am greșit: firele ar fi trebuit să fie recuperate de la altceva, pentru că jocul se referă la refolosire, reciclare. Problema e că... am pierdut aspectul din vedere. E adevărat și faptul că un fir care s-ar potrivi la felicitări nu am recuperat de la nimic; am unul mai subțirel, auriu, dar e cam pufos și un pic mai gros decât ața de brodat.

Floare roșie cu mijloc roz cusuta pe carton verde

Mihaela m-a ghidat in lucrarea acestui gen de felicitări. La adresa de mai jos sunt indicații pe larg:
Felicitare cu floare cusuta, ață colorată, acul pentru perforat și tiparul pentru floare

Unelte necesare pentru stitching card

Un covoraș (pad) din cauciuc gen pingea am folosit eu, pentru a face găurelele in carton conform unui tipar (pe care l-am primit de la gazda jocului alaturi și de o felicitare începută - pentru a pricepe mai bine modul de lucru).

Unealta pentru perforare - am fixat un ac de cusut in tubul unui pix, să-mi fie mai comod.

Ac pentru cusut floarea.

Modul de lucru îl explică Mihaela pe blogul ei (v. link mai sus)

Când am văzut la ea aceste felicitări cusute am zis că n-o să reușesc, că n-am răbdare și alte cele! Adevărat: un model complex nu-mi iese nici azi. Când am primit tiparele și instrucțiunile de lucru aproape că nu mă opream din cusut! (modelele simple, dar la care tot am reușit să greșesc!) Făcând o pauză lungă de la cusut a trebuit să... învăț din nou!

Un comentariu:

Va multumesc ca sunteti aici! Comentariile scrise dupa 14 zile de la publicarea articolului vor fi moderate. Mulțumesc pentru înțelegere.