Luna a doua, tema 1: obiect 2D - felicitare, mileu, față de masă, față de perna și orice altceva 2D confecționat din materialele rezervate lunii februarie - fire, țesături, fetru s.a.m.d. - in jocul creativ găzduit de MNiko: Transformări creative 2025. Amănunte despre joc pe blogul gazdei.
Poza nu-i de calitate; scuzați, vă rog. Lumina a fost puternică, dar artificială.
Materiale folosite pentru felicitarea tip stitching card
Carton rozaliu cu striații, carton verde, ață colorată: verde, roșu și rozaliu, banda adeziva pentru lipit firele pe verso, lipici pentru lipit cartonul verde pe cel rozaliu. La aceasta felicitare am folosit ață pentru brodat, dar am lucrat și cu mouline (la altele)
Ce am greșit: firele ar fi trebuit să fie recuperate de la altceva, pentru că jocul se referă la refolosire, reciclare. Problema e că... am pierdut aspectul din vedere. E adevărat și faptul că un fir care s-ar potrivi la felicitări nu am recuperat de la nimic; am unul mai subțirel, auriu, dar e cam pufos și un pic mai gros decât ața de brodat.
Unelte necesare pentru stitching card
Un covoraș (pad) din cauciuc gen pingea am folosit eu, pentru a face găurelele in carton conform unui tipar (pe care l-am primit de la gazda jocului alaturi și de o felicitare începută - pentru a pricepe mai bine modul de lucru).
Unealta pentru perforare - am fixat un ac de cusut in tubul unui pix, să-mi fie mai comod.
Ac pentru cusut floarea. Corpul și antenele fluturașului (in poza adăugată mai jos) sunt schițate cu pix negru cu gel.
Modul de lucru îl explică Mihaela pe blogul ei (v. link mai sus)
Când am văzut la ea aceste felicitări cusute am zis că n-o să reușesc, că n-am răbdare și alte cele! Adevărat: un model complex nu-mi iese nici azi. Când am primit tiparele și instrucțiunile de lucru aproape că nu mă opream din cusut! (modelele simple, dar la care tot am reușit să greșesc!) Făcând o pauză lungă de la cusut a trebuit să... învăț din nou!
Editare ulterioară (11 februarie)
Am scris mai sus că nu am folosit fire/textile recuperate de la altceva. In secțiunea de mesaje am primit câteva idei, de la gazda jocului in special, așa că am revenit.
Și am mai făcut o încercare: am fotografiat din nou felicitarea, păpușa și lumânarea.
E un pic mai luminoasă poza... în comparație cu prima.
Foarte frumoasă felicitarea!
RăspundețiȘtergereO zi minunată!
Mulțumesc pentru apreciere!
ȘtergereZi frumoasa și pentru tine!
dragute tare, felicitari! Tie si celorlalte fete, va admir!
RăspundețiȘtergereEu am primit de la prietena mea Alina asemenea felicitari, le pastrez cu drag. Personal, nu am asemenea talent si rabdare.
Numai bine, draga Diana. Pupici si imbratisari de la trio pentru quattro 😘🍀🐾💞🫶🏻🤗
Mulțumesc, Carmen draga! 🌹
ȘtergereMie mi-a fost jena sa trimit felicitări că această către voi, dar celor care le-au văzut și și-au dorit le-am dat! 😃 Cred că ar trebui sa trimit și către voi toate - gașca vesela, cum zice Rux - vedeți de aproape ce "priceputa sunt. 😊
Ai talent la orice, dacă-ți pui mintea. 😘
Mulțumim! Pupici și gânduri bune de la quattro pentru trio! 💟🐾💖🍀💗 Start bun in weekend! 💐
Ești pricepută și la cusut! Cum ar fi zis mamaia mea: "bună de măritat" :)
RăspundețiȘtergereChiar dacă poza nu a ieșit cum doreai tu, se vede că ai lucrat o felicitare super drăguță. Felicitări. Seară frumoasă. Pupici
Am o profa buna! 😊
ȘtergereVăzută de aproape, în realitate, e așa si-asa... dar m-am descurcat mai bine decât mă așteptam.
Îți mulțumesc, Mihaela! Zi minunata! Pupici. 💗
Pot incepe sa spun ca imi place Bobo? Mult!
RăspundețiȘtergereImi place ca ai luat initiativa cu matritele pentru floricelele
cusute. Eu nu m-am incumetat. Alt subiect in asteptare. Daca vei mai recidiva poate faci si un bobocel, sau chiar doi, ca pare a fi loc.
Arata fain. Felicitari! Multumesc pentru un alt impuls!
Pupici si un final de saptamana placut!❤️😘
Sigur că da! Mă bucur că-ți place Bobo! E chiar drăgălașă, chiar daca nu mai e înconjurată de bombonele! 😊
ȘtergereAm lucrat mai multe de când am primit tiparele și indicațiile de la Mihaela, dar am făcut o pauză cam mare și iar era să-mi prind de tot urechile. 😃 Fără exercițiu... îmi pierd îndemânarea.
Îți mulțumesc! Cu plăcere! 🌹
Weekend minunat și pentru tine, Suzana draga! 💗😘 Pupici!
Păi să le luăm pe rând. Încep ca Suzana cu Bobo care e super simpatică așa de mică „cât o aluna”. Ceva mai mare că știu cat de mari sunt și lumanarea și felicitarea. Apropo, eu lumânarea am văzut-o lalea, dar poate fi și nufăr dacă așa o vezi tu.
RăspundețiȘtergereFelicitarea arată foarte bine, te pricepi și la cusut. În ceea ce privește materialul de recuperat pentru luna asta, pe viitor poti rezolva cu o inserție de panglică (eu mai fac un fel de ramă din panglică), cu o fundița aplicată într-un colț, sau fluturaș decupat dintr-un material, etc....
Las la final căteva trucuri pentru stitching card : ani de ile am folosit pe post de pad pentru găurit o bucată de polistiren extrutat(din cel mai dens). Încă o mai am și acum bucata aceea și tot către ea mă îndrpt mai întâi. Mai am și de la sot niște burete foarte gros/dens negru folosit pentru protectie la transport unelte. Cam orice e poros si dens e bun pentru asta.
Iar pe post de unealtă de găurit cel mai bun mi s-a părut acul de la siringă. Pe lăngă faptul că e foarte bine ascuțit, are acel plastic la partea cu care se atașează la seringă pe care poți apăsa fără să te mai chinui să nu te înțepi. Are defectul că se poate indoi dacă apeși cu prea multă forță pe un carton mai gros. Și unealta ta pare bună dacă nu exista riscul să ți se pitească acul în interiorul pixului.
Eu cos aceste felicitări cu ață de papiotă, adică ceva foarte subțire ce-mi permite să folosesc firul în două. De aceea și prefer să fac găurile cu ac de seringă, să fie mai fine și pentru cusut folosesc ace subțiri, aproape ca cele pentru mărgelele de nisip.
Sper să iei astea ca pe niște „tips-uri” pentru viitor, nu ca altceva. Felicitarea mi se are foarte reușită. Felicitări!
Ma bucur că-ți place Bobo! Ei îi place tare mult lumânarea! 😍 Lalea, mi-am zis in prima clipa când am văzut-o, apoi mi s-a părut că poate fi și lotus sau nufar boboc. 😊 Și-am "ales" lotus.
ȘtergereI-am scris și Mihaelei, mai sus: am o profa buna! 🌹
Eu de ce nu mă pot gândi la astfel de amănunte?! 😃 Găsesc pe undeva o floare sau un fluturas sau ceva potrivit și adaug la aceasta felicitare. Multumesc de idei!
Mulțumesc și pentru sugestiile pentru pad! Prima data am folosit o bucată de polistiren de la un cofraj de oua, dar l-am ciuruit repede și tot ce-am găsit potrivit si rezistent a fost bucata de "pingea" - și găurelele nu prea au "guler" pe verso cartonului (a fost foarte mic și când am folosit un ac mai gros).
Când am copiat link să-l aducă aici am văzut acul de seringa - ori am uitat de el, ori nu l-am remarcat cu alte ocazii. "Tăietura" oblică chiar că pare să-l face mai bun pentru perforat - și am destule seringi, cu ace mai scurte, mai lungi,mai subțiri sau mai groase... Cu prima ocazie voi folosi seringa cu ac. 😊 Acul e bine fixat in pix și foarte comod la mânuit. Am fixat acul într-un tub subțire de plastic, pe care l-am încălzit sa se lipească pe ac și acest tub e "sprijinit" pe guma cilindrica de la un creion care, la rândul ei, se sprijină pe mina de pix tăiată pentru a se potrivi. De ce să fac ceva simplu când mă pot complica?! 😃
Și de papiote mi-am amintit tot când am luat link-ul de la tine - și doar mi-ai trimis atunci și doua bobine cu ață de cusut - pe care folosit-o! Deh! Plete lungi și... minte scurta!
Nu te gândi niciodată că ideile, sfaturile, ponturile le iau altfel! Și criticile îmi plac. 😊 Mulțumesc! 😘