2025-02-14

Felicitare cu gogoasa. TC02-t3

E timpul pentru Ziua Sfântului Valentin, cunoscută ca Ziua Îndrăgostiților (14 februarie), apoi Dragobetele, tot despre îndrăgostiți, dar în tradiția românească (24 februarie).

Despre ce tot zic?! Despre Transformări creative 2025, joc de creativitate menit și pentru a recupera, recicla unele materiale - in fiecare lună alt tip de materiale. Pentru luna februarie materialele sunt textile, fire, fetru și altele de gen. Pentru tema 3 e de lucrat ceva potrivit pentru Ziua Îndrăgostiților

Am ales să confecționez o felicitare cu o gogoașă! Mi se pare hazlie ideea. Tiparul (modelul) l-am primit de la Rux, (Copilărim) între alte cadouri-premii cu ocazia jocurilor Provocări verzi.

De Ziua Îndrăgostiților, felicitare cu gogoasa

Materiale folosite la felicitare

Carton alb - tăiat din baza unui top de hârtie colorată glasata; fetru galben, portocaliu, alb (gaura din gogoașă, care nu prea pare gaura, ci ceva pe fruntea gogoașei), verde (pentru ochi) și roșu pentru gura - bucățelele sunt rămase de pe la alte proiecte; un rest de fir auriu de la ceva cadouri; lipici pentru fetru-gogoașă; bronz auriu.

Unelte folosite pentru felicitarea cu gogoașă

Indigo - pentru transferarea modelului pe carton; foarfecă; pixuri cu gel și carioci; creion cerat galben; pensula pentru marginea aurie a felicitării.

Mod de lucru

Am decupat o bucată de carton de dimensiunea unei cărți poștale - a rămas mai mică pentru că... am tot îndreptat marginile. Am transferat imaginea pe carton, apoi am colorat cartonul la întâmplare, cu galben (creion cerat); am decupat două jumătăți de gogoașă (fetru galben și portocaliu) și le-am lipit in conturul aferent. Apoi am folosit un oval mic din fetru alb pentru gaura din gogoașă.  Pentru că îmbinarea celor două jumătăți nu a fost perfectă am folosit glazură din fir auriu.

Felicitare cu gogoașă din fetru, după tipar

Pentru litere am folosit pixuri-neon (roz și portocaliu) și pix-gel cu sclipici, mov. Steluțele sunt colorate cu pix albastru-neon, iar pentru inimi am folosit pix roz-neon și carioca roșie. Am conturat totul cu auriu (pix cu gel). Pe marginea cartonului am conturat cu bronz auriu. 

Felicitare din tub carton și fetru

Felicitarea de mai jos este retușarea uneia făcută în octombrie anul trecut.

Felicitare cu o inima din fetru și câteva autocolante cu fir de martisor

De atunci e refăcută, dar n-am reușit să o mai expun până acum. Sigur, nu e in concurs, dar se potrivește pe aceasta pagină.

Felicitare de Crăciun cu broscuțe țestoase

Felicitare portocalie cu chenar auriu și cu broscute țestoase care au fesuri roșii cu melana

Și felicitarea de mai sus, cu cele două broscuțe țestoase, a fost pregătită pentru anul trecut, dar nu am reușit să o postez. O adaug aici pentru că are și aplicații cu fire - melană - la căciulițele broscuțelor. Nu participă la joc. La viteza lor, broscuțele au ajuns cam târziu, dar chiar și așa lente nu mai au răbdare până la Crăciun.

6 comentarii:

1. Hahaha "I am donuts about you!" Super gandit, simpatic si dragalas.
    Inima ci fir de martisor e foarte eleganta, iar briscutele restoase sit simpatice tare! Trei felicitari foarte foarte reusite!

La noi perioada din naintea postului de Paste, se numeste Fasching si anul avesta, apogeul va fi atins in saptamana 3 -7 martie (pentru ca Pastele va fi pe 20 aprilie). Cel putin o luna inaintea saptamanii-apogeu, se mananca gogosi si se organizeaza carnavaluri.... Gogosi de toate felurile 🍩🍩🍩

Pupici si imbratisari de la trio pentru Quattro 😘🍀🐾💞🫶🏻🤗

RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a plăcut și mie, tare mult! 😃
      Felicitarea cu șnur a fost de groaza, inițial! 😅 Mă bucur să știu că îți place! 💐 Cea cu broscuțe îmi place chiar mult, deși scrisul (meu) e de spaima!

Îmi place obiceiul acesta cu gogoși! 😊 Deeeci, mai e un pic și se dă startul la gogoși! Nici nu știu de când nu am mai mâncat gogoși! Și n-am idee de unde se mai pot cumpăra - locurile unde găseam nu mai sunt... Ar trebui sa merg tocmai în centru, și nu prea am drum pe acolo.
      Sper că nu mă înșel: cred că în acest an coincid, din nou, zilele de Paște (ortodocsi-catolici) și am auzit un zvon cum că s-ar putea sa fie așa mereu... Ar fi ideal, din punctul meu de vedere.

Îmbrățișări și gânduri bune de la quattro pentru trio! 😘🐾💕🌹💞🍀☕💓

Ștergere
  2. 'I am donuts about you?' Ce simpatic text! Zi sincer, cate gogosi ai mancat pana ai terminat-o? Aaa, am vazut raspunsul la Carmen!
    Toate imi plac, arata minunat. Iar broscuta e veselie curata! Melana e motul caciulitei presupun. Si mi-ai facut pofta de gogosi, ceea ce nu e bine!
    Pupici si alte inspiratii de weekend, Diana draga!❤️😘

RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simpatic foc! 😊
      Haha! 😅 Da.... Pot spune, însă, că m-am gândit mult la gogoși! Noh! Ar fi trebuit să deschid tembelizorul pe o rigola de știri și acceptam să înghit toate gogoșile ălora - poate mi-ar fi pierit pofta. 😊
      Mă bucur că am reușit să "reabilitez" felicitarea cu inima - îmi sugerase MNiko ideea cu inima... Și mă bucur tare mult să știu că-ți plac broscuțele - mai ales cea care "vine". Da, melana e moțul.
      Dada, poftele... se zice sa le punem in cui, daca altfel nu se poate. 😃 Ale mele, cu gogoșile, in cui sunt.
      Îți mulțumesc, Suzana draga! 😘💗 La fel și pentru tine! Pupici!

Ștergere
    2. Lindas tarjetas Feliz San Valentín

Ștergere
  3. Tare simpatica felicitarea cu gogoasa! A imbunatatit mult rezultatul conturarea cu auriu, iar in privinta gaurii din gogoasa 😁 zic numai ca ai schimbat proportia fata de imaginea originala, de-aia arata diferit. Dar si imaginea si mesajul sunt adorabile!
    Felicitarea cu inimioara a fost "reparata" foarte frumos, iar cea cu broscute imi aminteste de felicitarile pline de candoare ale copilariei noastre. Scrisul este in mod evident de mana, deci este ok.

RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca sunteti aici! Comentariile scrise dupa 14 zile de la publicarea articolului vor fi moderate. Mulțumesc pentru înțelegere.