2025-02-08

Ghici pisica ce-i. Martisor. TC02-t2

Luna februarie este a materialelor textile, a firelor, fetrului și altele de gen. De ce-i februarie luna textilelor?! Pentru că așa scrie în cărticica de instrucțiuni a jocului Transformări creative 2025. Tema doi e mărțișor - unul textil, sau făcut din fire, sau din fetru, sau din toate la un loc. 

Mărțișor pisica din pompon auriu pe inima din hârtie roz

Pisicuța - e pisică, dacă nu vă dați seama (și n-ar fi de mirare, la cum arată) - are dimensiunea unui capac de marker gros. E zburlită și pare timorată pentru că tocmai a alergat-o un pui de dalmațian breloc - micuțul voia să se joace, dar pisica nu și nu. S-a refugiat în brațe la Bobo (care pare că nu se mai dă dusă de aici). Eh! Dacă a băgat-o Toto în seamă...

Breloc cățel, pisica pompon mărțișor, păpușă cu par roz și rochie portocalie

Materiale pentru pisica mărțișor

Fir auriu de ață recuperată de la ce a fost cândva o fustă; două mărgeluțe maro, de nisip, un triunghi mic din fetru roșu (botic), fire de ață neagră mai groasă (pentru mustăți); două triunghiuri mici din piele maro (urechi) și sârmă aurie pentru coadă. Adeziv pentru lipit urechile, ochii, boticul și mustățile, coada (sub pisică). Hârtie roz cu fluturași pe o parte; fir de mărțișor. Un mic inel pentru firul alb-roșu.

Matisor din două pompoane mici aurii

Unelte folosite?

Ac pentru a coase cele două pompoane, foarfeca și un patent mic, pentru fixarea inelului. A! Și un mic dreptunghi din carton pe care am înfășurat firul pentru pom-poane. 

Cum am confecționat pisica mărțișor

Pe dreptunghiul de carton am înfășurat ață pentru două pom-poane mici (unul mic, al doilea și mai mic). A fost un pic complicata legarea firului pentru formarea pompoanelor - motiv pentru care pisica pare smotocita.

Sârmă aurie, ață aurie, fir ață de cusut

Cele două pompoane le-am cusut, apoi am lipit urechile, ochii, boticul și mustățile.

Coada e din sârmă aurie moale pe care am înfășurat fir auriu, ușor lucios - și-am lipit-o sub pisică.

Hârtie roz, cu imprimeu pe o față, decupata in forma de inima

Din hârtie roz am decupat o inimă. La pisică am atașat fir de mărțișor și am prins-o de inima din hârtie. 

2 comentarii:

1. Drăguță pisicuța ta!
    Să ai un weekend frumos, dragă Diana!

RăspundețiȘtergere
  2. Adorabila! Absolut adorabila! Pisicuta prinsa pe inimioara este peefecta! Felicitari pentru idee si pentru maiestrie!
    Pupici si imbratisari de la trio pentru Quattro 😘 🐾,☺️💕🤗
    Un weekend placut, Diana draga!

RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca sunteti aici! Comentariile scrise dupa 14 zile de la publicarea articolului vor fi moderate. Mulțumesc pentru înțelegere.