2025-02-09

Martisor fetru cu aplicatii. TC02-t2

Dacă e februarie - și este! - cu materiale textile (fetru, fire, alte cele) și cu patru teme - obiect 2D, mărțișor, ceva potrivit pentru Zilele Îndrăgostiților și la alegere: Fii creativ! - atunci este vorba despre jocul Transformări creative 2025. 

Regulamentul jocului permite și înscrierea a două sau mai multe proiecte, prezentate în aceeași postare sau in postări diferite. 

Bobo a găsit motiv să se prezinte și aici: culoarea părului ei se asortează cu cea a cartonului-suport pentru mărțișor. Pot s-o contrazic? Sigur că pot! Dar vreau? Nu.

Martisor rotund din fetru roșu cu aplicații metalice: inel și oval și șnur răsucit alb-rosu

Poate - doar poate! - aș fi prezentat acest mărțișor pe aceeași pagină cu pisica deja prezentată dacă l-aș fi lucrat mai repede. 

Materiale pentru mărțișor 

Un rotund decupat dintr-un rest de fetru, un inel recuperat de la un cercel, un oval turcoaz recuperat de la o brățară, fir alb-roșu  răsucit, ață pentru cusut inelul, adeziv pentru oval și șnur. Pentru suportul mărțișorului am folosit carton ciclamen rămas de la o felicitare făcută cu altă ocazie.

Fir răsucit alb roșu, fetru roșu, Inel auriu, oval turcoaz

Au mai fost necesare un ac de cusut, un ac de siguranță mic și foarfecă.

Bobina cu firul răsucit a fost în cutia cu daruri-premii primită de la gazda jocului, MNiko. Mulțumesc! Având acest fir nu mai am nicio scuză pentru a amâna să învăț să realizez acele brățări care se închid cu nod sofisticat. 😊

Cum am lucrat mărțișorul din fetru

Pe un rotund decupat din fetru roșu am cusut inelul auriu care are două găurele - una a rămas liberă; in centrul inelului am lipit ovalul turcoaz; pe marginea bulinei și pe lângă inel am lipit firul răsucit, lăsând capetele mai lungi, desfăcându-le să pară ciucuri. Pe verso am prins un mic ac de siguranță, cu adeziv tip prenadez folosind o bucățică de fetru roșu pentru a fixa o parte a acului.

Acum... Nu știu sigur cum ar fi mai elegant: 1. să adaug fir mătăsos de mărțișor sau 2. să rămân la un ac de siguranță mic prins pe dosul mărțișorului? Mie îmi place așa cum e - deși ar fi putut fi mai lung firul alb-roșu (am aproximat greșit) - dar... am senzația că nu e finalizat... 

3 comentarii:

1. Imi place martisorul, dar as zice ca ii lipseste ceva la capete firului, ciucurei, mici pompoame sau doar cate o margea alba intr-un capat si rosie in altul.

RăspundețiȘtergere
  2. Acum o privesc pe Bobo in ochi! E tare simpatica si mai ales vesela.
    Iar ansamblul este deosebit cu acel oval turcoaz. Eu recunosc ca nu stiu cum as fi facut firul. Poate sa-l rasucesc perfect pe langa oval cu silicon. Sau chiar sa-l rasucesc intr-o atarnatoare pentru a-l purta ca medalion.
    Plus varianta Pompiliei cu margele sau pompoane. Nu sunt chiar hotarata...
    Multa inspiratie, Diana draga! Pupici! ❤️😘

RăspundețiȘtergere
  3. Foarte reusit martisorul creat de tine! Imi place foarte mult contrastul dintre rosu, auriu si turcoaz! Arata foarte bine. Imi place mult conceptul! Felicitari. 1 Martie nu mai e departe....Ce atmosfera frumoasa!
    Pupici si imbratisari de la trio pentru Quattro 😘🍀🐾💞🫶🏻🤗

RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca sunteti aici! Comentariile scrise dupa 14 zile de la publicarea articolului vor fi moderate. Mulțumesc pentru înțelegere.