Dacă e februarie - și este! - cu materiale textile (fetru, fire, alte cele) și cu patru teme - obiect 2D, mărțișor, ceva potrivit pentru Zilele Îndrăgostiților și la alegere: Fii creativ! - atunci este vorba despre jocul Transformări creative 2025.
Regulamentul jocului permite și înscrierea a două sau mai multe proiecte, prezentate în aceeași postare sau in postări diferite.
Bobo a găsit motiv să se prezinte și aici: culoarea părului ei se asortează cu cea a cartonului-suport pentru mărțișor. Pot s-o contrazic? Sigur că pot! Dar vreau? Nu.
Materiale pentru mărțișor
Un rotund decupat dintr-un rest de fetru, un inel recuperat de la un cercel, un oval turcoaz recuperat de la o brățară, fir alb-roșu răsucit, ață pentru cusut inelul, adeziv pentru oval și șnur. Pentru suportul mărțișorului am folosit carton ciclamen rămas de la o felicitare făcută cu altă ocazie.
Bobina cu firul răsucit a fost în cutia cu daruri-premii primită de la gazda jocului, MNiko. Mulțumesc! Având acest fir nu mai am nicio scuză pentru a amâna să învăț să realizez acele brățări care se închid cu nod sofisticat. 😊
Cum am lucrat mărțișorul din fetru
Pe un rotund decupat din fetru roșu am cusut inelul auriu care are două găurele - una a rămas liberă; in centrul inelului am lipit ovalul turcoaz; pe marginea bulinei și pe lângă inel am lipit firul răsucit, lăsând capetele mai lungi, desfăcându-le să pară ciucuri. Pe verso am prins un mic ac de siguranță, cu adeziv tip prenadez folosind o bucățică de fetru roșu pentru a fixa o parte a acului.
Acum... Nu știu sigur cum ar fi mai elegant: 1. să adaug fir mătăsos de mărțișor sau 2. să rămân la un ac de siguranță mic prins pe dosul mărțișorului? Mie îmi place așa cum e - deși ar fi putut fi mai lung firul alb-roșu (am aproximat greșit) - dar... am senzația că nu e finalizat...
Imi place martisorul, dar as zice ca ii lipseste ceva la capete firului, ciucurei, mici pompoame sau doar cate o margea alba intr-un capat si rosie in altul.
RăspundețiȘtergereAcum o privesc pe Bobo in ochi! E tare simpatica si mai ales vesela.
RăspundețiȘtergereIar ansamblul este deosebit cu acel oval turcoaz. Eu recunosc ca nu stiu cum as fi facut firul. Poate sa-l rasucesc perfect pe langa oval cu silicon. Sau chiar sa-l rasucesc intr-o atarnatoare pentru a-l purta ca medalion.
Plus varianta Pompiliei cu margele sau pompoane. Nu sunt chiar hotarata...
Multa inspiratie, Diana draga! Pupici! ❤️😘
Foarte reusit martisorul creat de tine! Imi place foarte mult contrastul dintre rosu, auriu si turcoaz! Arata foarte bine. Imi place mult conceptul! Felicitari. 1 Martie nu mai e departe....Ce atmosfera frumoasa!
RăspundețiȘtergerePupici si imbratisari de la trio pentru Quattro 😘🍀🐾💞🫶🏻🤗