Căutam - in cutia cu mărțișoare vechi - o potcoavă; am găsit o potcoavă potrivită la ce-mi trebuie, dar am văzut și un mărțișor coșuleț, din polistiren, cu flori uscate, și mi-am zis: de ce să nu lucrez și eu unul, să aflu dacă-mi iese? Poate că nu m-aș fi gândit să fac un mărțișor din polistiren - Ziua Mărțișorului urmând abia peste un an - dar am profitat de jocul Transformări creative la care, in luna martie, se lucrează cu materiale poroase - inclusiv polistiren. Și-am făcut un mărțișor, pe care îl voi prezenta în tabelul lunii martie ca fiind al doilea obiect făcut pentru tema 4: Fii creativ!
Materialele folosite pentru mărțișor coșuleț
Polistiren alb și vernil, floricele mici, uscate, mov și albe, un inel pentru agățătoare, fir de mărțișor, adeziv. Pentru ambalaj: carton roșu.
Am folosit foarfeca, și un capsator pentru prinderea mărțișorului de carton.
Cum am lucrat mărțișorul coșuleț
Din vârful despărțiturilor din cofraje de ouă am format două coșulețe, prin decupare și coșulețul alb l-am lipit in cel verde.
In coșulețul alb am pus adeziv și am lipit floricelele - adezivul a înmuiat polistirenul și codițele floricelelor s-au înfipt ușor, iar după uscarea adezivului nu mai cad, dacă nu se trage de ele, rupându-le corola, căci tijele vor rămâne în polistiren).
Am făcut din carton roșu un suport pentru acest mărțișor, folosind ca tipar o etichetă (gaura nu era în tipar, dar am vrut să se vadă mărțișorul).
Greșit! Greșită ideea suportului, adică! Ceea ce am făcut se potrivește unui mărțișor 2D! Așa, când închid suportul, mărțișorul e total în afara acestuia.
Actualizare
Într-un comentariu, Suzana a găsit leac nemulțumirii mele privind cartonul roșu. Mulțumesc!
La distanță de 2 cm față de îndoitura inițială am mai făcut două.
Acum, așezat orizontal, mărțișorul pare a fi într-o cutiuță fără lateralele lungi.