Primăvara se instalează, dar, încă, nu am văzut fluturași... Sigur, nu pentru că nu am văzut fluturi am lucrat o felicitare cu fluture pentru tema 1 din jocul Transformări creative 2025, martie, luna in care se lucrează cu materiale poroase: polistiren, carton buretat, foaie buretata etc.. Am făcut aceasta felicitare pentru că din greșeală.
Materiale folosite pentru felicitarea cu fluture
Carton, șervețel, polistiren din cofraj oua, hârtie colorată, bronz auriu, lipici.
Am folosit o foarfeca normala și una cu zimți, pix cu gel și carioca roșie.
Cum am lucrat felicitarea cu fluture
Sună așa de pompos cum am lucrat încât și mie îmi vine să râd! De parcă aș fi făcut cine știe ce felicitare sofisticată! Oricum, nu mă gândisem la ce a ieșit! Hm. Nici nu prea știam ce vreau să fie! Mă gândisem la o felicitare, dar una cu un ou decorat, 'că tot se apropie Paștele, dar am tăiat greșit șervețelul verde - voiam un oval, dar pentru că șervețelul l-am îndoit in doua, să decupez un oval ca al oului mi-a ieșit un fluture cam ciudat.
După ce am îndreptat cât am putut cartonul albastru de bază (are înălțime 12 cm și lățime 10 cm) am lipit șervețelul. Perfect! Se vedea lipiciul (și după uscare) prin șervețel. Dă-i cu bronz auriu! S-a mascat lipitura, de bine, de rău.
Corpul fluturelui, capul antenele și ornamentele de pe aripi sunt decupate din cofraj. Până să-mi vină ideea aplicațiilor din polistiren am făcut picatele cu o carioca roșie (și se văd maronii, la vârful superior al aripilor).
Prea săracă felicitarea tip carte poștală! Și-am mers mai departe cu greșelile! Am conturat fluturele cu un pix movuliu (cu gel), am făcut zimți lateralelor cartonului albastru și am făcut un chenar cu bronz auriu, dar până să fac chenarul am lipit la dreapta o fâșie de hârtie vernil, ondulata, rămasă d la altceva.
De-aș fi tăiat mai subțire trupul fluturelui poate că ar fi arătat cumva. Daca, daca, daca... Acum, asta e! Sper să reușesc ceva mai drăguț, că felicitarea aceasta nu-mi place deloc! O înscriu, totuși, în tabelul jocului, pentru că... am făcut-o.
Cam tarziu m-am prins ca verdele este servetel. Nu stiu efectiv cat de bine e lipit, insa as incerca sa formez aripile cu niste crestaturi, ca se vada doua perechi de aripi. Daca nu se poate taia si presupun ca asa e, geometria poate se poate corecta cu acrilice, pictand noile margini.
RăspundețiȘtergereAsta daca ai chef. Stii ca am la activ cateva reparatii...
Pupici si nu fi suparata ca nu iti place. Apropo, nu stiu cu ce lipesti, insa poate merita un adeziv dedicat tehnicii servetelului. Adezivul ala se da sub servetel si apoi peste el, sigilandu-l.
Data viitoare va fi mai bine! Pupici!❤️😘