Nu știu cum să numesc ovalul mov cu rondele din polistiren vernil așa că l-am numit pad, de la mouse pad, bucata aceea din silicon, plastic sau ce-o, fi folosită sub mouse (de computer).
Altfel, Pad e un fluviu in nordul Italiei, dar și poliță de asigurare: PAD - Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, obligatorie pentru toți proprietarii de bunuri imobiliare.
L-am lucrat tot pentru tema unu - 2D - din luna martie, in jocul anual Transformări creative, luna in care sunt folosite materiale poroase: polistiren, carton buretat, foam etc. Pentru aceeași temă am lucrat o felicitare cu fluture, dar tare nu-mi place așa că am mai făcut o încercare cu acest oval - sunt net mai mulțumită pentru că l-am făcut special pentru un coșuleț in care țin niște bomboane care-mi plac tare mult și pe care le cumpăr des: ciocolată cu jeleu. De fapt, nu prea știu ceva făcut din ciocolată care să nu-mi placă foarte mult. Ba da, știu! Ciocolata așa-zisă neagră (sau amăruie) - aia nu-i ciocolată!
De ce nu mi-a venit ideea ovalului de prima dată? Poate pentru că era gol coșulețul. Aiurea! Pentru că așa mi se întâmplă: o idee bună îmi vine când faptul e consumat.
Materiale necesare pentru oval mov
Carton, hârtie colorată creponată, polistiren, inimioară autoadeziva cu sclipici roz, adeziv, bronz auriu.
Unelte necesare: foarfecă, un compas, capace de diferite mărimi, pensulă.
Cum am lucrat ovalul mov
După un tipar făcut cu altă ocazie am decupat un oval dintr-o coperta de dosar cu șină. Ovalul decupat l-am uns cu adeziv și l-am lipit de hârtia creponată, invelindu-l, practic, pentru a fi sigură că e uniform întinsă hârtia.
Rondelele vernil din polistiren sunt decupate din cofrajul de la ouă.
Am conturat primele rondele folosind compasul pentru trasarea cercurilor - greșit! Au rămas cu câte o găurică in centru. Pentru a avea cercuri pe polistiren, dar nu și găurele, am folosit mai apoi capace de dimensiuni diferite, de la marker, carioci, pixuri.
Intenția a fost să formez o spirală cu rondele, dar am lipit greșit bulina trei așa că spirala s-a dus cum a vrut ea - bine și-așa rău! Ce atâta Fibonacci?!
In centru am lipit inimioara cu sclipici; și in centru și pe marginea ovalului am dat cu bronz auriu, folosind o pensulă.
Mi-am zis ca ai facut un ornament pentru masa de paste. Nu banuiam ca o combinata de mov si verde poate fi atat de frumoasa. Sa stii ca am luat o bobo, ca mi-ai facut pofta. Cosuletul va sta multumit pe suportul movuliu. Sincer, imi place mult cum arata. Poate ca ar putea sta si mai la vedere. Pupici si weekend placut, Diana draga.❤️😘
RăspundețiȘtergereSa stii ca te vizitez dincolo in weekend. Acum chiar nu ma pot concentra.
Într-un fel, fiind după o formă de ou, m-am gândit și la masa de Paște. L-am făcut pentru coșuleț pentru că m-a inspirat culoarea ambalajului mov cu verde a unora dintre bomboane. Ar fi mai "pe larg" vizibil daca voi pune bomboanele într-un vas de sticla drăgălaș (in care am primit, de 8 martie) o orhidee. Mă mai gândesc.
ȘtergereMulțumesc că ți-ai făcut timp, Suzana draga! 🌹Nu-i obligatoriu, nu-i grabă. 😊
Weekend plăcut și pentru tine! 💗😘 Pupici!
exact asa un cosulet am si eu... uite... ce idee faina pentru suport-decor! Nu zgarie masa de furnir! Trebuie sa vad ce culori de fetru am prin casa si... poate fac si eu asa, un ou decorativ-suport. Multumesc pentru idee!
RăspundețiȘtergerePupici si imbratisari, de la trio pentru quattro! 😘🐾🌺💞🍀❤️🤗
Mie mi s-a părut ideal. 😊 Acum, că zici... de ce nu m-oi fi gândit la fetru, în februarie, când a fost cu textile?! 😃
ȘtergereCu plăcere! In caz că lucrezi unul îl poți înscrie - daca vrei! - la Transformări creative în tabelul suplimentar, specificând luna februarie - ca tema poate fi tema 1 sau tema 4.🍀
Îmbrățișări și pupici de la quattro pentru trio! 😘🐾🌹💗☕💖🌷💞
Este un cauciuc cu material textil deasupra mousepad-ul. Facem noi la serviciu. Foarte frumos suportul tau pentru coșulețul cu ciocolată. Și mie imi place ciocolata, dar și aia amăruie!
RăspundețiȘtergereSpor și inspirație să ai! Pupici
Interesant ce zici despre lucratul acestor mousepad-uri. Eu am avut unul buretat, acoperit cu ceva ce as zice că era "pânza cauciucata" - asta era prin 1998.
ȘtergereMulțumesc, Mihaela! 💗 La fel și pentru tine! Pupici!