2025-10-13

Copăcel din tuburi de carton. TC10-t2

În natură, copacii încep să-și scuture frunzele, pentru că octombrie e bine instalată și ne obișnuiește cu vremea rece.

În jocul Transformări creative tema 2 este Copac - fie un copac întreg, lucrat din tuburi de carton (materialul lunii), fie o buturugă, fie o bancă din trunchi de copac sau orice altceva ce se poate lucra din sau cu tuburi de carton - important e să aibă scoarță.

Copăcelul-vază pe care l-am confecționat are trunchiul din tuburi de carton - crengile sunt un fir cu multe crenguțe din ceva planta uscată, extras dintr-un buchet ornamental de plante uscate.

Mini vază din tuburi de carton, cu un fir decor din plantă uscată

Materiale folosite pentru copăcel decorativ

Două tuburi de carton - cel lung de la prosoape de hârtie, cel scurt de la hârtie igienică.

Scoarța este dintr-o folie desprinsă din foaia de protecție din cutia cu bomboane - aspectul ei crează iluzia de scoarță, și e puțin aspră.

Pentru lipit piesele am folosit adeziv tip prenadez și bandă adezivă din hârtie, iar pentru vopsit am folosit baiț, dar și carioci: maro și verde.

Confecționare copăcel din tuburi de carton

Tubul de la hârtie igienică l-am franjurat la un capăt și l-am tăiat în zig-zag la celălalt (pentru a imita rădăcinile copăcelului).

Un tub de carton lung și subțire, un tub de carton mai scurt și mai gros decupat la capete

Partea franjurată am lipit-o cu bandă adezivă din hârtie la unul dintre capetele tubului mai lung și mai subțire.

Un tub lung și subțire fixat cu banda adezivă in interiorul unui tub mai scurt și mai gros

Am decupat o stea - așezând rădăcinile pe carton desfășurat din alt tub - și am lipit-o ca bază, astupând tubul la capătul cu rădăcini.

Folia ușor zgrunțuroasă am tăiat-o oblic, pentru că ar fi arătat prea neted trunchiul de copac dacă aș fi învelit tubul in ea - am lipit-o cu prenadez și am vopsit cu baiț (la rădăcină, într-o parte, am colorat cu verde și am completat cu carioca unde nu a prins baițul foarte bine.

Din tuburi de carton și hârtie vopsită cu baiț reprodus un trunchi de copac

Pe trunchi am lipit un ciot - făcut din câteva buline decupate din carton ondulat și lipite una peste alta - și doi lăstari (confecționați dintr-un rest de tub din carton); pentru vopsit ciot și lăstari am folosit baiț.

Peste copăcel din carton plouă cu frunze colorate de toamna

În editorul de aici: https://www.online-image-editor.com/ am adăugat efectul "ploaie de frunze".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca sunteti aici! Comentariile scrise dupa 14 zile de la publicarea articolului vor fi moderate. Mulțumesc pentru înțelegere.

Transformări creative:

Două fețe zâmbitoare din tub carton. TC10-t3