În natură, copacii încep să-și scuture frunzele, pentru că octombrie e bine instalată și ne obișnuiește cu vremea rece.
În jocul Transformări creative tema 2 este Copac - fie un copac întreg, lucrat din tuburi de carton (materialul lunii), fie o buturugă, fie o bancă din trunchi de copac sau orice altceva ce se poate lucra din sau cu tuburi de carton - important e să aibă scoarță.
Copăcelul-vază pe care l-am confecționat are trunchiul din tuburi de carton - crengile sunt un fir cu multe crenguțe din ceva planta uscată, extras dintr-un buchet ornamental de plante uscate.
Materiale folosite pentru copăcel decorativ
Două tuburi de carton - cel lung de la prosoape de hârtie, cel scurt de la hârtie igienică.
Scoarța este dintr-o folie desprinsă din foaia de protecție din cutia cu bomboane - aspectul ei crează iluzia de scoarță, și e puțin aspră.
Pentru lipit piesele am folosit adeziv tip prenadez și bandă adezivă din hârtie, iar pentru vopsit am folosit baiț, dar și carioci: maro și verde.
Confecționare copăcel din tuburi de carton
Tubul de la hârtie igienică l-am franjurat la un capăt și l-am tăiat în zig-zag la celălalt (pentru a imita rădăcinile copăcelului).
Folia ușor zgrunțuroasă am tăiat-o oblic, pentru că ar fi arătat prea neted trunchiul de copac dacă aș fi învelit tubul in ea - am lipit-o cu prenadez și am vopsit cu baiț (la rădăcină, într-o parte, am colorat cu verde și am completat cu carioca unde nu a prins baițul foarte bine.
În editorul de aici: https://www.online-image-editor.com/ am adăugat efectul "ploaie de frunze".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc ca sunteti aici! Comentariile scrise dupa 14 zile de la publicarea articolului vor fi moderate. Mulțumesc pentru înțelegere.