2024-07-02

Felicitare cu flori din polistiren. TC1-07

Își intră în drepturi luna lui Cuptor, luna iulie adică. Felicitarea cu flori din polistiren este cea pe care am realizat-o pentru tema unu din jocul la care am multe restante: Transformări creative 2024. Materialul de lucru în această luna iulie: polistiren. 

Felicitare cu trei flori albe din polistiren sidefat

E o felicitare tip carte poștală, din carton portocaliu - nuanța de portocaliu cea mai apropiata realității acestei felicitări este cea din colaj, în tăviță din polistiren vernil folosita pentru tulpinile și frunzele celor trei flori confecționate din rămășițele unui cofraj de oua din care am tăiat anul trecut pentru același joc.

Etape realizare felicitare din carton portocaliu și flori albe din polistiren sidefat

Am lipit polistirenul cu prenadez și, pe ici, colo, frunzele par... consumate de vreo vietate sau... afectate de capriciile naturii. Inițial am vrut sa fac o alta, folosind alt adeziv, dar m-am răzgândit; așa cum sunt frunzele, mai ales, arată că florile nu sunt tratate chimic. 😊 Oh, da! Felicitările ar trebui sa fie perfecte! Probabil cele realizate într-o tipografie, nu cele făcute de mână. Ce sa zic și eu, acuma? De fapt, chiar cred că micile imperfecțiuni in lucrurile realizate manual, care nu sunt lucrate in serie, au un farmec aparte. Oricum, mie-mi plac - nu degeaba, până în 1990, dădeam o căruță de bani pentru a cumpăra de la "Fondul plastic" - așa se numea magazinul unde își vindeau lucrarile artiștii plastici. Prin 1985 începusem să-mi fac singura una, alta, dar nu aveam material chiar pentru orice și nici nu mă pricepeam la orice.
Cândva în anii 1990 a fost desființat acest magazin - nu am idee daca, în timp, s-a mai deschis vreunul, dar daca nu, cred că ar fi o idee buna. Doar cred, pentru că având în vedere preturile nu prea sunt sigură că, lunar, încasările ar acoperi cheltuielile obligatorii: utilități, chirie, salarii etc..

Petalele sidefate ale florilor au și o "atingere" de bronz auriu; la fel și marginile felicitării. Sunt albe și sidefate in realitate - de petale zic - dar atâta pot eu, atâta poate aparatul.

Mă bucur că nu sunt restantă! Dar... sa nu zic de doua ori!

12 comentarii:

  1. Foarte dragute florile tale! O idee deosebita de felicitare, o combinatie cromatica foarte placuta!
    Un start bun in luna iulie, Diana draga 🫶🏻🤗 pupici si imbratisari De la trio pentru Quattro 😘💞🥰🐾❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc pentru apreciere, Carmen draga!💗 Și pentru gândul bun mulțumesc! 😘
      Numai de bine și pentru voi! 🍀 Îmbrățișări și pupici de la quattro pentru trio! 💞😘🌹🐾🍉💗

      Ștergere
  2. Wow! Ce rapidă ai fost de data asta. Ai spart gheața!
    Chiar arată super felicitarea. O ideea minunată. Feicitări! Și, dar si mie îmi plac micile imperfecțiuni ale lucrurilor handmade.
    O lună cu spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când am atâtea restante... 😊 e aproape obligatoriu sa mă grăbesc. Mi-a venit repede ideea, de fapt. 😊
      Mă bucur să știu că îți place. In realitate îmi pare mai arătoasă! 😊
      Mulțumesc! Spor și la tine! 💗

      Ștergere
  3. Si eu ma bucur ca ai reusit sa desfaci cercul restantelor (pentru ca stiu cum e, mai ales cand nu tine numai de tine pana la urma ... si nu e prea bine, intre noi fie vorba 😅 - asa ca tin pumnii sa fim pe cat posibil la zi :D).

    Imi place mult felicitarea - tocmai am realizat ca am avut si eu un suport din acesta de oua.. oare unde o fi (cred ca e fericit acolo, la adpost - ca ii veneam de hac - evident ca, acum ca am nevoie, nu dau de polistiren pe nicaieri =))))).
    Foarte tare idee ai avut. :D Imi place mult cum a iesit felicitarea :*
    Si da.. fondul plastic.. cred ca pe la martisoare mi-l amintesc cel mai mult. Posibil sa mai fie.. oricum acum e cu pfa (ceea ce am vrut s afac si eu pana am aflat ca platesti lunar si daca nu faci nimic si cum nu cultiv bani in glastra :)))))) mi-a trecut vrutul).

    pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciuda tare mi-e că am ratat jocurile in primele 5 luni. 😔 Degeaba am lucrat temele daca nu le-am înregistrat la timp. Chiar dacă mă joc din plăcere, tot ar fi fost politicos sa mă prezint la timp. 😊
      Ideea acestei felicitări a țâșnit, efectiv!!! 😅 Ceea ce mi se întâmplă mai rar. 😏
      Mă bucur să știu că îți place. 💗

      Din ce știu - nu am mai actualizat informațiile - artiștii plastici pot vinde și fără a se constitui PFA (ceva cu dreptul de proprietate intelectuala - cu declarație de venit anuală, parcă)
      In Bv e un "târg de vechituri" unde se vând vechituri de tot felul, dar și produse ambalate, handmade etc. și cine vrea, cine poate, merge și unde acolo ce nu-i mai trebuie... Acum nu știu cum mai e, dar când am fost, cei care aveau de vânzare produse care încăpeau in doua sacose "de mână" nu plăteau nici locul.
      La PFA exista și varianta de "venit real" = impozit pe venitul exact obținut, iar taxa pentru sănătate se plătește obligatoriu, de la venituri de la nu știu cât în sus. Daca nu au modificat legea in ultimii doi-trei ani. Mai e și o chestiune legată de spațiul unde e desfășurată activitatea, dar nu mai știu ce și cum...

      Pupici cu drag! 😘

      Ștergere
  4. Îmi place cum a ieșit, mie îmi place mult aspectul "minimalist".
    Că polistirenul nu se pupă cu adezivii de tipul prenadezului am aflat și eu stricând ceva. Și nici cu pistolul cu silicon prea încins, lipeam boabe de cafea pe un glob de polistiren și am început să fac găuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să știu că îți place! 💗
      Partea cu prenadez-polistiren am constatat-o serios când cu ovalul de anul trecut. Până să lipesc biliutele arata ovalul ca și cum ar fi avut... "vărsat de vânt"! 😅
      Depinde, cred, ce compoziție (sa zic așa) are polistirenul pentru că la un cofraj de oua din polistiren nu am avut probleme, dar la aceasta tăviță verde am avut (deși, la vedere/atingere pare același fel de material, diferind culoarea)

      Ștergere
  5. Imi place cum arata floricelele. Asa, de la distanta, parca sunt usor catifelate! Prenadezul nu stiu cum lipeste astfel de materiale. Ai avut curaj sa il folosesti.
    Inspiratie pe mai departe, Diana draga! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Catifelate par și în realitate (in plus, au o strălucire ușoară, de la albul polistirenului și de la bronz - ceea ce in poza nu prea e evidențiat)
      Polistirenul alb nu e afectat de adeziv (doar cel verde - tăvița din care am tăiat e un pic mă poroasa decât cofrajul alb)
      Am observat că depinde de compoziția polistirenului - daca e sau ba afectat de prenadez (sau alt adeziv "agresiv"); cel din care am făcut farul e afectat daca pun direct pe polistiren - daca întind adezivul pe hârtie și lipesc hârtia pe polistiren acesta nu se dizolva (sau se dizolva nesemnificativ).
      Îți mulțumesc, Suzana draga! 💗 La fel și ție! Pupici! 😘

      Ștergere
  6. O felicitare foarte drăguță! Mă bucur pentru tine că nu mai ai restanțe! Felicitări! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru apreciere! 🌹
      Așa a ieșit calculul meu: că nu mai am restante. 😊 Dar la cat de bine mă pricep la calcule.... 😃
      Pupici! 💗

      Ștergere

Va multumesc ca sunteti aici! Am ales "moderare comentarii" pentru a fi sigura ca nu omit vreunul.