2024-06-17

Serpi din fir auriu. TC4 februarie

De cate ori am ocazia spun: îmi plac foarte mult șerpii - sunt șopârle fara picioare. De-a lungul (și de-a latul) timpului, cu ocazia jocurilor de creativitate (imaginație, îndemânare) și nu numai am confecționat câțiva șerpi - am scris despre aceștia pe blogul Kundalini. Nici de data aceasta n-am vrut să pierd ocazia și, pentru tema 4 din februarie - Fii creativ! - in jocul Transformări creative 2024, am meșterit un set - brățara și "colier" - din fir de ață aurie. Materialele luni: fire, materiale textile. Postarea e înscrisă nu în tabelul lunii februarie ci în cel dedicat temelor terminate după încheierea lunii.

Set, brățara și colier, din ață aurie tricotata și modelata sub forma de serpi

Ideea mi-a venit târziu după luna februarie - la acel moment singurul "aparat cu internet" pe care îl aveam era telefonul pe care habar nu aveam cum să lucrez cu postările pe blog. În luna mai m-a lovit inspirația, când materialele lunii in jocul mai sus amintit au fost sârma, cablul... M-a inspirat colierul primit de la Rux, colier care ar putea părea că e potrivit toamna sau iarna, dar va asigur că se simte bine și când e primăvara și când e vara.

Colier din fir de ață verde cu argintiu și mărgeluțe roșii și albe

Am tricotat (nu am minunea numita tricotin, folosita cu succes - de alții! - pentru astfel de împletituri) o bentiță lata de vreo 2 cm, folosind ace foarte subțiri. Mă pricep la tricotat cum mă pricep la... "înalta tehnologie", dar m-am încumetat destul des - am folosit numai andrele groase, că-i mult mai ușor cu ele (pentru mine), și lucrez doar unul pe față, unul pe dos, lăbărțat. Cu aceste ace subțiri am dat mărunt din buze in timp ce lucram! Am scăpat ochiuri, am adăugat ochiuri, le-am redus numărul mai apoi, am lucrat când prea strâns, când prea larg, dar am reușit să-mi fac pofta de șerpi din fir auriu.

Etape lucru set colier și brățară sub forma de serpi,tricotat din ață aurie

După ce am terminat de lucrat "bentițele" aurii materialul s-a "modelat" singur in "cilindru" - știam că se întâmplă asta din anii de liceu, când am avut o mulțime de astfel de "coliere" (am făcut și pentru câteva colege). Mai apoi le-am cusut din loc in loc, sa fiu sigură că nu se desfac, și am introdus sârma subțire, din cupru. Am dat unui capăt al șnurului aspect de cap - și-am cusut mărgele albastre pentru ochi (la șarpele brățara; la șarpele colir mărgelele sunt verzi și alt model) și doua roșii pentru limba, la brățara, una la colier. În capătul celălalt, la coada, am cusut mărgeluțe albe, cilindrice, la brățara, iar la colier doua ornamente de la un fost șirag de mărgele. Exceptând mărgelele cilindrice, albastre toate celelalte sunt recuperate de pe la alte "bijuterii". Ața aurie - am tot uitat să scriu, și nu e prima dată când o folosesc - provine dintr-un compleu (fusta și bluza) pe care și le-a lucrat mama cu multi ani înainte și, pentru că nu i s-au mai potrivit le-am deșirat eu. Erau lucrate cu ace subțiri!! Păcat că n-am moștenit de la ea ceva răbdare și ceva pricepere la tricotat, croșetat - la croitorie m-am descurcat. 

Pe brățara am introdus și doua mărgele aurii; pe colier sunt doua zale, care țin șarpele "închis". Nu, nu e șarpele care-și înghite coada - fix acum mi-a dat prin minte că ar fi fost mai interesant Uroborus. Eh, cu alta ocazie (daca nu uit).

Toate bune și frumoase, mandra tare eu, dar... Fără "dar" pare că nu se poate. Colierul arata bine la gat; șarpele se tot lăbărța la mână și aluneca. Am incercat să-l fixez, dar arata nasol, așa că... i-am hotărât altă soartă: decor într-un colț pe o vitrina din sufragerie, așezat pe un pomișor lucrat pentru Provocări verzi și pe frunza de stejar primită de la Daniela (lângă alte minunate obiecte) și lângă o roabă din ghiveci de plastic și sfoara lucrata cu ceva ani în urmă, când mă chinuia talentul (acum are până la o roata).

Șarpele brățara e decor

Șarpele brățara din fir auriu lângă o roabă din plastic și sfoara

Mai în glumă, mai în serios, un dialog reținut dintr-un episod al serialului britanic "Inspectorul Morse":
- De ce Dumnezeu a creat pe Adam și Eva adulți?
- Daca erau copii Adam ar fi urcat imediat în pom și ar fi luat fructul înainte să-l vadă Eva.

Pentru că am amintit-o pe Rux, mai jos vă arăt unul dintre finele și frumoasele mărțișoare primite de la ea; e lucrat cu mărgeluțe de nisip - imi place foarte mult și, pentru că mărțișorul se poartă doar in luna martie, am rugat-o pe sora mea sa croșetez un fir din ață vernil, care se potrivește la fix cu nuanța mărgeluțelor din care e frunza florii. 

Colier cu ață vernil și pandantiv floare din mărgele de nisip albastre, bleu, verzi

Am adăugat o mărgea bleumarin (se vede negru) și agățători. Astfel, am purtat (și port) floarea aproape zilnic! Îmi place culoarea verde in toate nuanțele ei și îmi place combinatia verde-albastru. In plus, anul acesta se poarta (și) verde (smarald). Poanta e că, la mine, se poarta verde in fiecare an. 

6 comentarii:

  1. Este prima data cand aud de a tricota cu ace. Imi imaginez cumva si poate voi incerca sa vad cum e. Imi plac serpisorii. Cred ca am vazut cum se ruleaza doar cateva randuri lucrate. Mi-as dori sa pot face un snur cu croseta, desi e complicat pentru mine. Sunt de efect serpuitorii si aranjarea lor, ca si decorarea.
    Si sunt simpatici, nu sperie lumea...
    Felicitari si multa inspiratie pe mai departe. O sa recuperez sa vad alte creatii, ca de maine cam iau pauza.
    Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh! Nu am proprietatea termenilor! Ar fi trebuit să scriu andrele! ☺️ Îți dai seama cat de priceputa sunt! 😅 Oricum, andrelele pentru ciorapi pe care le-am folosit aici sunt ca niște ace. Totuși, am incercat la un moment din trecutul îndepărtat sa tricotez ață de cusut cu ace de cusut mari! 😂 A ieșit ceva.
      Cu croșeta nu mă încumet deloc! Când am nevoie de vreun șnur rog pe cineva care se pricepe.
      Mă bucur că-i vezi simpatici pe șerpișorii aceștia.☺️
      Îți mulțumesc, Suzana draga!💗 Pauza cu bine să îți fie, și să ne "revedem" cu bine! Pupici! 😘

      Ștergere
  2. Ce coliere interesante!
    Cred ca ideea de bijuterii-șarpe a pornit de la Cleopatra. Noi,fiicele Evei iubim astfel de coliere, bratari sai inele. Faine toate! Chiar si noua adaptare 😊 ca decoratiuni de vitrina! Foarte fain arata!
    Mărțișorul de la Rux e tare dragalas. Si eu am unul de la ea, trebuie sa vad ce lantisor ii gasesc, sa il port si eu. Buna idee!
    Multumim pentru delectare.
    Pupici si imbratisari de la trio pentru Quattro 😘💞🫶🏻🤗😘🍀🐾💞

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt prea frumoase - și fine - aceste mărțișoare lucrate de Rux, încât n-avem cum sa nu găsesc alte ocazii de a le purta. Sunt de mare efect - din ce-am constatat văzând și reacția altora. 😍
      Pentru mine, brizbrizurile sunt... importante! 😅 Îmi plac zdrăngănelele (cum zic unii) și eșarfele (acestea nu zdrangane!) 😁
      Îți mulțumesc pentru apreciere, Carmen draga!💗
      Îmbrățișări și gânduri bune de la quattro pentru trio! 😘💞🐾🍀🍮☕

      Ștergere
  3. Ah... dar stai.Ai lucrat drept, nu? si s-a strans el si apoi ai facut snur?
    Stai linistita ca si eu ma am excelent cu terminologia si nu numai :))).
    Nu am reusit sa dau peste tricotinul acela, dar nu am uitat :D.
    Ma bucur sa aud ca e placut colierul. Imi place mult sa fac tot felul de astfel de lucrusoare - cred ca intelegi de ce :). Si inainte sa am tricotin le faceam cu croseta. Asa au aparut 3 in 1 :)). Adica mergeau purtate ca banderola, colier sau bratara.
    Ma bucur mult ca iti place si mica floricica - surioara ta i-a crosetat un snur super delicat! :*

    Serpii tai, imi plac maxim. Micul H e fan lighioane (hahahah). Si-a luat odata de la magazin un sarpe (cand a fost cu bunica de acolo) si intr-una din zile cand sapa ceva tatal lui prin gradina sa arenjeze pe acolo a venit la mamica lui (care vorbea atunci cu noi pe wa) cu .... o rama :))). Spre marea bucurie a mamei mele :))))) hahahaha.
    Dar serpii tai sunt f faini. Imi amintesc de serpii dincartea pe care o salvez eu luna asta. E o poezie: 1 e alunul 2 sunt serpii moi.. trei un cerc cu clopotei etc,

    ai avut o idee f faina :D
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Drept, numai "pe față" și bentiță s-a rotunjit din... proprie voință. 😊
      Îmi place enorm colierul verde de la tine! Pe "post" de colier mi se potrivește cel mai bine. ☺️ Cred că mai am unul făcut de mine in anii de liceu -daca îl găsesc îi fac poza și-l prezint. 😁 Nici acela și nici șerpișorii nu au finețea celui de la tine, dar... cine nu le vede alăturate... 😏
      Șnurul se potrivește perfect la culoarea frunzei! 😍 Cerceii fulg de nea tot des ii port. Prima data i-am pus a doua zi după ce i-am primit și... am ajuns acasă numai cu unul! Chiar când mă resemnasem că am pierdut un fulg... l-am găsit agățat de eșarfă! Am strâns inelul mai bine și acum ii port fara grija. Sunt adorabili! Pe timp de caniculă îmi imaginez răcoarea fulgilor de nea. 😊 Am tot uitat sa zic: tortițele au devenit argintii imediat ce i-am pus la ureche.

      De la Daniela am floricele croșetate, pe care le prind cu minuscul ac de siguranță de o bentiță neagra pt gat (stil zgarda! 😁) Port când una, când alta. Sunt de mare efect pe acea zgarda! O sa fac și foto.
      De mica mi-au plăcut și mie lighioanele. 😅 Mama nu mă încuraja, dar tata da. Cu gândacii nu m-am împăcat, și nu mă împac - indiferent cat sunt unii de frumoși. Nu-i ucid, desigur, dar nici să-i ating nu vreau! Nici chiar licuricii. ☺️
      Faina faza cu râma! 😂 Bine, nu in sensul că mare veselie ar fi fost la cei care au văzut șerpișorul micului H!
      Mă bucur să știu că îți plac șerpișorii aurii! 😘
      Mă gândesc că din revistele de benzi desenate - pt luna următoare, parcă - nu prea știu ce și cum să fac, dar mă gândesc. ☺️
      Pupici cu drag! 💞

      Ștergere

Va multumesc ca sunteti aici! Am ales "moderare comentarii" pentru a fi sigura ca nu omit vreunul.